banner333

banner309

Gümüşhane’de Neler Konuşuluyor?

Gümüşhane’de Neler Konuşuluyor? Tüm detaylar için devam ediniz.

Gümüşhane 07.10.2021, 08:18
Gümüşhane’de Neler Konuşuluyor?
banner400

GÜNDOĞUMU – GÜMÜŞHANE HABERLERİ

Zigana Tüneli: Hemen hemen Karadeniz Bölgesinde yayın yapan yerel gazetelerin başucundadır Zigana Tüneli. Dünyanın ikinci Avrupa’nın birincisi en uzun tüneli özelliğini taşır. Çift tüp halinde 12 kilometrelik bir uzunluğa sahip Zigana Tüneli hiç kuşku yok Karadeniz Bölgesine ve Gümüşhane’ye ayrı bir renk katacak. Peki, devasa tünel hizmete girdiğinde sahile bir adım daha yaklaşacak olan Gümüşhane’nin görünümünde bir değişiklik yaşanacak mı? Bilindiği üzere Gümüşhane bir sanayi şehri değil ancak sınırlı sayıdaki maden şirketlerinin ciddi ihracat rakamlarıyla adından söz ettirdiği biliniyor. Soru ise şu: Gümüşhane limana sahile ne indirecek, Zigana’dan ne taşıyacak? Cevabı ticaret dünyasının önemli isimlerinden bir tanesi veriyor. Dediğiniz gibi şehir bir madenler yatağı. Ciddi ihracat yapan şirketlerimiz var. Evet, Gümüşhane ihracat bakımından yeteri güce sahip olmasa da Zigana Tüneli Gümüşhane’nin potansiyeline olumlu katkı yapacaktır. Zigana’yı sadece bir karayolu olarak değil sahilden İç bölgelere İç bölgelerden sahile başlayacak olan yeni bir ekonomik kalkınmanın da adresi olarak görebilirsiniz diyor. Haydi hayırlısı..

Kamu Yatırımları
Feryadı yükselenden al haberi. Evet, Köse Bayburt havalimanı, Zigana Tüneli inşallah olursa demiryolu Gümüşhane adına ciddi yatırımlar. Ancak OSB nezdindeki çalışmaların karşılığı henüz şehre yansımamış. 6. Bölge de yer almasına karşılık Gümüşhane’ye yeteri kadar pay düşmüyor. Hastaneyi de unutmayalım, devasa bir yatırım..Gümüşhane’nin bir şey diyeceği yokta daha fazlasını isteriz sözünü biz yine de buraya ekleyelim..

Hastane
Yeni devlet hastanesi demişken alınan duyumlar il sağlık müdürlüğünün hummalı bir çalışması söz konusuymuş. Hatta yeni il sağlık müdürünün devlet hastanesini mutlaka taşıyacağız iddiası da kulaktan kulağa fısıldanıyor, son tarih 15 Ekim’miş. Eski adı Kudra yeni adı Alemdar mevkiinden yol çalışmaları da sorun olan yol güzergahına çözüm olarak üretildiği yine gelen bilgiler arasında..

Halkın Cüzdanı
Şu pandemi sürecinde ne yer ne içerler diye bir soru sorduk. Yetkili; evet para akışı az. Esnaf mutsuz deyiverdi. Yani halkın cüzdanı boş, hele Gümüşhane gibi ekonomik olarak dar bir yapıya sahip şehirde geçim günden güne daha da zorlaşıyor…

Azimli Müdür
Gümüşhane’nin sık dillendirilmese de ara sıra polemik konusu yapılan gündemi bürokrasisidir. Oysa hastanede konusunda yeni il sağlık müdürünün yeni yere taşınacağız sözü galiba bu tartışmaları da bitirecek cinsten..


İçme Suyu
Küresel ısınma bir başka deyişle iklim değişikliği Türkiyeyi derinden etkiledi. 2021 yaz mevsimini kurak geçiren ülkemiz temel öge suyu hiç olmadığı kadar aradı. İçme suyundan tarım arazisibi suya kadar Gümüşhane hiç olmadığı kadar sıkıntı yaşadı. İçme suyu konusunda Gümüşhane’ye verilen sözler ve barajın yapımı halen devam ediyor. Bakalım bu süreç ne kadar bir sürede nihayetlendirilecek. Bu arada Sadak Barajıyla ilgili olarak yapılan çalışmalarında 2021 yılı sonuna doğru nihayetlendirileceği konuşuluyor..

AH SİYASET VAH SİYASET
Evettt gelelim 2023’e! kısa bir süre kala Gümüşhane’de ne olup bittiğine dair fısıltılarda. Görüntü şu: Halk bir değişikliğe gerek görüyor. Yeni yüzlerin sokakta olmasa bile kapalı kapılar arasında nabız yokladığıda kulaktan kulağa dolanıyor. Gümüşhane 2 vekili meclise gönderecek ancak itiraf edelim ki sanki 2 bin kişi gidecekmiş gibi şehirde fırtına öncesi bir sessizlik var. Gerisi mi?

Sizler, Gündoğumu Gazetesi’nden ayrılmayınız YETER!

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48