banner333

banner309

Gümüşhane'de İl İstihdam Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Kurul üyeleri ve işverenlerin katılımı ile tarihi Özdenoğlu konağında gerçekleştirilen toplantıda ayrıca ilde istihdama katkı sağlayan işverenlere, en çok engelli çalıştıran işverenlere ve işbaşı eğitimine katkı sağlayan işverenlere teşekkür plaketi verildi.

Gümüşhane 24.04.2013, 14:51
Gümüşhane'de İl İstihdam Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
banner400
   Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, İl İstihdam Kurulu toplantısında istihdamı geliştirmeye yönelik yapılabilecek çalışmaları kurul olarak değerlendirdiklerini, özellikle Toplum Yararına Çalışma Projesinin (TYÇP) devam etmesi ve yeni işçi kontenjanının da sağlanmasına yönelik taleplerin Bakanlığa iletildiğini söyledi.

Özel sektör kuruluşlarının istihdamı iyi takip etmeleri ve desteklemelerine yönelik çalışması olanlar ile engelli istihdamında örnek çalışması olan kuruluşların teşekkür belgesi ile ödüllendirildiğini kaydeden Vali Mayda, "Bu tür destekleri önümüzdeki tarihlerde de devam ettireceğiz. Temel hedefimiz ilimizde tam istihdamın sağlanması. Yani çalışabilir durumda olan ve çalışma talebi olan herkesin bir iş sahibi olması. Ondan da öte konunun sosyal boyutu da ele alınmakta. Özellikle kadın ve engelli istihdamının artırılması. Yani toplumumuzda sahip olduğumuz bütün bireylerin bu anlamda ekonomik sirkülasyon içerisine girmesi ve çalışmalarda topluma yapabilecekleri bütün katkıların sağlanması." dedi.

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı ise İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu çalışmaları hakkında kurul üyeleri ve işverenlere bilgi verdi. Aşıcı, kurul olarak 2013 yılında Gümüşhane Kız Teknik ve Meslek Lisesi binasındaAnadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi açılması ve açılacak bu okulda Hasta-Yaşlı Bakımı ile Sosyal Hizmet Dallarının açılması konusunda taleplerinin olduğunu belirterek, yıl boyunca engelli ve kadın istihdamının artırılması ve boş kontenjanların doldurulması ile gençleri ilgilendiren Umut Yıldızı projesi kapsamında çeşitli çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

Törende daha sonra en fazla işçi çalıştıran Cengiz İnşaat, Mozaik İletişim ve KozaAltın İşletmelerine teşekkür belgeleri Vali Dr. Yusuf Mayda, kontenjan harici işçi çalıştıran Simetri Bilgi Teknolojileri, Koza Altın İşletmeleri, Öznayir Temizlik ve Yılmazer Temizlik firmalarına teşekkür belgeleri Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İşbaşı Eğitimine en fazla katkı sağlayan Tunç Ofset, MS Demir Unlu Mamulleri,Gümüşhane Özel Eğitim işletmelerine belgelerini İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve İŞKUR Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı tarafından verildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38