banner333

banner309

Gümüşhane’de Gıda Denetimleri Devam Ediyor

Gümüşhane’de gıda denetimlerini aralıksız sürdüren Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, Koronavirüs tedbirleri hakkında da bilgilendirme yapıyor.

Gümüşhane 25.09.2020, 22:08
Gümüşhane’de Gıda Denetimleri Devam Ediyor
banner400

Gümüşhane’de gıda denetimlerini aralıksız sürdüren Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda denetim ekipleri, Koronavirüs tedbirleri hakkında da bilgilendirme yapıyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Covid-19 tedbirleri kapsamında il genelinde daha da sıklaştırılan gıda denetimleri hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda il ve ilçe müdürlüklerinde görevli gıda denetim ekipleri tarafından 2020 yılının ilk 8 ayında bin 675 adet gıda denetimi gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de gıda işletmelerine yönelik denetimlerin kesintisiz sürdüğünü belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Edip Birşen, “Özellikle Covid-19 salgını nedeniyle gıda denetimlerimiz daha da sıklaştırılmıştır. İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli gıda denetim ekiplerimiz tarafından 2020 yılının ilk 8 ayında bin 675 adet gıda denetimi gerçekleştirildi. İl Müdürlüğü olarak temel amacımız, çiftlikten sofraya gıda güvenilirliği kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere üretim, işleme, depolama, dağıtım, satış ve toplu tüketim gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında etkin kontrol ve denetim ile tüketiciye her zaman yeterli ve güvenli gıda arzını sağlamaktır” dedi.

Yapılan denetimlerde ürün güvenliği ve güvenilir gıda arzına yönelik genel temizlik, personel hijyeni, kaliteli gıda malzemesi kullanımı, ürünlerin muhafaza koşulları, ürünlerin son kullanma tarihi, işletme kayıt belgesi, haşere ve kemirgenlerle mücadele, hijyen eğitimi belgesi varlığı gibi konular denetim ekiplerince kontrol edilerek karşılaşılan olumsuzluklarla ilgili gerekli uyarıların yapıldığını belirten Birşen, ayrıca gıda denetim ekipleri çalışmaları sırasında işletme sahiplerini, personelini ve tüketicileri hijyen kuralları konusunda bilgilendirildiğini kaydetti.

Covid-19 konusunda işletmelerin gerekli hijyen tedbirlerini alarak azami ölçüde uygulamalarının tüketici sağlığı açısından son derece önemli olduğunu ifade eden Birşen, koronavirüs tedbirleri kapsamda gıdanın hazırlanması, sunumu ve servis edilmesi sırasında virüsün yayılmasının engellenmesi amacıyla devam eden denetimlerin daha da yoğunlaştırılarak, işletmelerin hem bilgilendirildiğini, hem de denetlendiğini belirterek, “Personel ve ekipman hijyeni,  gıda işletmelerinde yerine getirmesi gereken teknik koşullar gibi hususlarda yapılan denetim ve bilgilendirme çalışmalarımız artarak devam edecektir. Gıda Kontrol Görevlileri tarafından denetimler aralıksız sürdürülmekte olup, Yapılan bu denetimlerin daha etkin ve sürdürülebilir olması için vatandaşların gıda ile ilgili karşılaştıkları herhangi bir olumsuzluk durumunda 7 gün 24 saat iletebilecekleri Alo 174 Gıda Hattına veya 0501 174 0 174 WhatsApp gıda ihbar hattına bildirmeleri gerekmektedir” diye konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09