banner333

banner309

Gümüşhane Valiliği'nden Açıklama

Gümüşhane Valiliği, Kelkit İlçesi Aksöğüt Köyü’nde ikamet etmekte olan Talip Yüce ile ilgili yerel ve ulusal basın kuruluşlarında çıkan haberlerle ilgili olarak yapılan açıklama yaptı;

Gümüşhane 06.09.2013, 16:05
Gümüşhane Valiliği'nden Açıklama
banner400
 Açıklama Şu şekilde;

İlimiz Kelkit İlçesi Aksöğüt Köyü’nde ikamet etmekte olan Talip Yüce ile ilgili yerel ve ulusal basın kuruluşlarında çıkan haberlerle ilgili olarak yapılan araştırmada;

 Şahısla ilgili olarak zamanında sosyal durum tespitleri yapılmış olup, bu tespitler doğrultusunda acil olan ev ihtiyacını gidermek üzere talepte bulunulmuş, talebe istinaden Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü 2011 yılında ev yapımı için 25 bin TL ödenek tahsisi yapmıştır.

 Diğer ihtiyaçlarının da sürekli karşılandığı Talip Yüce ve ailesi için ev yapılmak üzere arsa arayışı başlamış fakat arsa bulunamaması nedeniyle ilk etapta konut yapılamamıştır. Yer probleminin çözümü noktasında köylüyle görüşmeler yapılmış fakat ilgili vatandaşın köylü ile ilgili iletişim problemleri olması nedeniyle yer temininde sorunlar çıkmıştır. Kamunun diğer imkânları değerlendirilerek kendisine Kelkit İlçe merkezinde veya herhangi bir yerde yer temin edileceği belirtilmiş, fakat Talip Yüce teklifi kabul etmeyerek sorunun çözümüne yardımcı olmamıştır.

 Oysaki kendisi ikamet ettiği köyde tarım ve hayvancılıkla işi ile iştigal etmediği gibi kişinin herhangi bir uğraşı da bulunmamaktadır. Ayrıca yeni bir ev yapılıncaya kadar her türlü ihtiyacı tarafımızca karşılanmak şartıyla kiralık ev tutma talebinde bulunulmuş, bu talep de kişi tarafından reddedilmiştir.

Başkasına ait olan harabe evde oturma konusunda ısrarlı davranan Talip Yüce ve ailesini ilçe yetkililerinin ikna etme çabaları neticesinde ailenin 06.09.2013 tarihinde ilçe merkezinde misafir haneye yerleştirilmesi hususunda sonuca varılmıştır. Yer temini konusunda Kaymakamlığımız gerekli çalışmaları yapmakta olup, vatandaşımız kısa bir zamanda kendi evine kavuşturulacaktır.  Yüce ailesi, şartlı eğitim ve şartlı sağlık yardımı ile aşevi yardımını süreklilik arz edecek şekilde almakta olup, kömür, gıda, giyecek ve nakit yardımlarında da faydalanmaktadır.

Fakir ve muhtaç ailelere yardım yapmanın sosyal devlet anlayışının gereği olması nedeniyle; adı geçen ailenin yaşam şartlarının iyileştirilmesi ile ilgili gerekli çalışmalar yapılmaktadır.

Kamuoyuna duyurulur.

  

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46