banner333

banner309

Gümüşhane Pidesine Yoğun İlgi

Gümüşhane’de kış günlerinin en güzel geleneği ve yaygın olarak yaptırılan tüketilen peynirli ve kıymalı pide vatandaşların damak tadı arasında yer alıyor

Gümüşhane 06.02.2013, 15:17
Gümüşhane Pidesine Yoğun İlgi
banner400

 Günümüzde özellikle halk arasında kara fırın veya taş fırın diye adlandırılan fırınlarda özel olarak yapılan kıymalı, peynirli pideler, pideci ve fırıncılara da iş imkânı sağladığı gibi bir geleneğin de yaşatılmasına ön ayak oluyor.

 Pide üreticisi işletmeci Osman Nebioğlu; kıymalı, peynirli, pide yaptıklarını belirterek, "Özellikle kış mevsiminde kıymalı ve peynirli pide daha çok tüketiliyor. Ailelerin özellikle hafta sonları yoğun olarak peynirli ve kıymalı pide yaptırdıklarını”  söyledi.

 İşletmeci Nebioğlu;  Vatandaş zaman zaman kasaptan kıymasını, manavdan içinin domatesini, biberini, soğanını alıyor, ya da bizim hazırladığımız malzemeden peynirlisini ve kıymalısını sipariş ederek fırında pişirtiyor. İşletmesinde sadece kıymalı değil, peynirli, sucuklu, mantarlı ve karışık şekilde pide yapıldığını ifade eden Nebioğlu  "Özellikle öğle saatlerinde pide yapımında yoğunluk artıyor. Öğrenilerin yoğun ilgisinin yanı sıra mesainin dağılması ile birlikte, vatandaşlarımız öğle yemeği için evine gitmiyor ucuza mal olduğu için pide yaptırıyor ve yiyor diye konuştu.   

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Mayıs 2024
İmsak 03:09
Güneş 04:56
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:41
Yatsı 21:20