banner333

banner309

Gümüşhane Merkez Ve İlçelerine 27 Pratisyen 9 Uzman Doktor Geliyor

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 52. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Listesine göre Gümüşhane merkez ve ilçelerine 27 pratisyen ve 9 uzman hekim olmak üzere toplamda 36 hekim kadrosu açıldı. Açılan kadrolar sayesinde Gümüşhane’deki hekim açığı büyük oranda giderilmiş olacak.

Gümüşhane 28.08.2013, 07:51
Gümüşhane Merkez Ve İlçelerine 27 Pratisyen 9 Uzman Doktor Geliyor
banner400
 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Gümüşhane’yi ziyaretlerinde   talep ettikleri hekim kadrolarını büyük ölçüde aldıklarını dile getiren İl Sağlık Müdürü Emre Boşnak ve  Gümüşhane Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr.Dr. Aziz Ahmet Surel, bu süreçte kendilerine destek veren Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na ve Gümüşhane Milletvekilleri Doc.Dr. Kemalettin Aydın ile Feramuz Üstün’e teşekkür etti.

Açılan kadrolar sayesinde aslan payını aldıklarını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak; milletvekillerimizin Sağlık Bakanlığımızla yaptığı görüşmeler neticesinde Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi sitesinde 36 hekim arkadaşımızın göreve başlayacağını öğrendik. Açılan kadrolar bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Yakın bir zamanda ilimizde doktor eksikliğinden kaynaklanan hiçbir sorun kalmayacaktır. Gelecek arkadaşlarıma şimdiden hayırlı olsun diyorum.” şeklinde konuştu.

Atamaları yapılacak, Gümüşhane Devlet Hastanesine üç pratisyen hekim, İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezine sekiz hekim, Kelkit Devlet Hastanesine üç pratisyen hekim, Kelkit Toplum Sağlığı Merkezine bir hekim, Köse İlçe Devlet Hastanesine üç pratisyen hekim, Kürtün İlçe Devlet Hastanesi bir hekim, Gümüşhane Merkez Toplum Sağlığı Merkezine bir hekim, Şiran Devlet Hastanesine dört hekim, Gümüşhane Torul İlçe Devlet Hastanesine bir hekim, Şiran Toplum Sağlığı Merkezine iki hekim olmak üzere yirmi yedi hekim atanacak.

Uzman Hekim olarak ise,  Kelkit Devlet Hastanesine bir Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, bir Nöroloji Uzmanı ve bir Radyoloji Uzmanı, Gümüşhane Devlet Hastanesine bir Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı, bir Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı, bir Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı, bir Göğüs Hastalıkları Uzmanı, bir Göz Hastalıkları Uzmanı, bir Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmak üzere dokuz uzman hekim atanacak.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (1)
salih 11 yıl önce
Doktor mezunlarında yani yaz ve güz dönemi mezunlarda doktor ,diş tabibi, hemşire, ebe ,sağlık memuru atamaları yıllardır rutin sürekli yapılmakta hatta fazlası ile gelmekte idi. Şimdi bir kaç sene doktor ataması rutin yapıldığı halde sanki birileri atatmış gibi teşekkürler yükselmekte .
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38