banner333

banner309

Gümüşhane Devlet Hastanesi Hizmetlerine Bir Yenisini Daha Ekledi

Gümüşhane Devlet Hastanesi sağlık hizmetlerine bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyor.

Gümüşhane 24.01.2018, 18:06 24.01.2018, 17:21
Gümüşhane Devlet Hastanesi Hizmetlerine Bir Yenisini Daha Ekledi
banner400

Gümüşhane Devlet Hastanesi sağlık hizmetlerine bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyor.

Gelişen teknolojik ve bilimsel yeniliklerle beraber hastalıkların tanısında kullanılan yöntemler de değişmeye ve gelişmeye başladı. Kalp deliği, kalpte pıhtı varlığı ve kalp kapak enfeksiyonu gibi durumlarda tanı için vazgeçilmez olan ekokardiyografinin ileri boyutu olan TEE cihazı da bu gelişmelerden biridir.

Gümüşhane Devlet Hastane’sinde TEE Cihazı Dönemi

Uzun süredir Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne kazandırılması için uğraşılan TEE cihazı İl Sağlık Müdürlüğü ve Gümüşhane Devlet Hastanesi başhekimliğinin özverili çabaları ile Gümüşhane Devlet Hastanesine kazandırılmış ve halkın hizmetine sunulmuştur.

Böylelikle daha önce bu tetkik için çevre illerdeki hastanelere sevk edilmek zorunda kalınan hastalarımızın sevk sıkıntısı ve yaşadıkları mağduriyet de tamamıyla ortadan kalkmış oldu.

Konu ile ilgili bilgi veren Gümüşhane Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzm. Dr. Emrah Acar :’’ Ekokardiyografi: Kalbin yapısı ve fonksiyonlarının ultrason ile incelenmesidir. Göğüsten yapılan ekokardiyografi ile kalbin tüm ayrıntıları ve bazı bölgeleri yeterince görülemez. Bu durumda yemek borusundan ultrason ile kalbin incelenmesi gerekir ki bu işlem “Trans özofageal ekokardiyografi” “TEE” olarak adlandırılır. Kalp içerisinde kan pıhtısı veya enfeksiyon odağı varlığının incelenmesi, doğumsal kalp deliklerinin incelenmesi, protez kalp kapağı değerlendirilmesi gibi durumlarda vazgeçilmez bir tanı yöntemi olan TEE için daha önce hastalarımızı çevre illere sevk edip oralardaki hastanelerde yaptırıyorken artık ilimizde Gümüşhane de yapmaktayız. Bu süreçte emeği geçen başta İl Sağlık Müdürümüz olmak üzere hastanemiz Başhekimi ve tüm yetkililerimize teşekkür ediyor. Bundan böyle en kaliteli ve konforlu sağlık hizmetlerinden Gümüşhane deki hastalarımızın da istifade etmesi için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz.’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39