banner333

banner309

Gümüşhane'de Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı başlatıldı.

Gümüşhane'de Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı başlatıldı.

Gümüşhane 01.06.2017, 18:39
Gümüşhane'de Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı başlatıldı.
banner400

BASIN AÇIKLAMASI

Gümüşhane Merkez/Arzularkabaköy Beldesinde faaliyetini sürdüren Aşkale Çimento fabrikasında meydana gelen iş kazası neticesinde Fabrika çalışanı Emre Murat ERTAŞ’ın hayatını kaybetmesi nedeniyle Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hikmet KAYA ve Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Eyüp İSLAMOĞLU Çimento Fabrikasını ziyaret ederek hem olay ile ilgili bilgi aldı hem de yetkililer ve çalışanlara başsağlığı dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 2017 yılı için ilan ettiği Milli Seferberlik kapsamında, Bakanımız Sayın Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU tarafından Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı başlatılmıştır.

Bakanımız Sayın Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU 06 Ocak 2017 tarihinde Konya'dan başlattığı bu seferberliğin ilk periyodu istihdam seferberliği olarak belirlenmiş ve Bakanlığımızın üst düzey yöneticileri 81 ilimizin tamamını 3 ay gibi kısa bir sürede 2’şer kez ziyaret ederek sosyal taraflarla ve vatandaşlarımızla bir araya gelmişlerdir.

İstihdam teşvikleri ve Bakanlığımızın diğer faaliyetleri taraflara anlatılmış ve talepler alınmıştır. Üst düzey bürokratlarımız dışında Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürlerimiz ve personeli de bu seferberlik kapsamında işveren, işçi, emekli, Şehit ve Gazi aileleri ile engelli vatandaşlarımızı ziyaret ederek Bakanlığımız ve hükümetimizden beklentilerini öğrenmeye çalışmaktadır. 81 ilimizde alınan geri dönüşümler rapor haline getirilerek, çalışma hayatının temel ihtiyaçları ve çözümlerinin neler olduğu tespit edilmeye çalışılacaktır.

İstihdam Seferberliği konulu bu ilk bölümün ardından ise 13 Mayıs 2017 tarihinde Bakanımız Sayın Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU tarafından İstanbul 3. Havaalanı İnşaatında 2. Periyodun ana teması olan “İş Sağlığı ve Güvenliği Seferberliği” kamuoyuna duyurulmuş ve Bakanımız Sayın Mehmet MÜEZZİNOĞLU tarafından 2. periyodun startı verilmiştir. Konunun tarafları olan STK ve kamu kurumları temsilcilerinin katılımıyla HEDEF SIFIR DEKLARASYON'u imza altına alınmıştır.

Bu kapsamda; iş sağlığı ve güvenliği alanında, ölümlü iş kazalarının önüne geçilebilmesi, sahadaki uygulamaların analiz edilerek sektöre özgü strateji geliştirilebilmesi ve farklı sektörlerde yaşanan olumlu gelişmelerin yaygınlaştırılması amacıyla, büyük şehirlerden başlayarak 81 ilimizde Bakanlık yöneticilerimizin başkanlığında ziyaretler gerçekleştirilecektir.

Çocuklara, gençlere ve çalışanlara, tehlike ve riskleri önleme eğitimleri verilirken sağlık ve güvenlik ile ilgili tavır ve davranışlar öğretilecek ve bunun neticesinde yaşamın her safhasında özellikle de iş yerlerinde sağlık ve güvenlik kültürünün geliştirilmesi sağlanacaktır.

Modern iş sağlığı ve güvenliği yaklaşımında önleyici ve sürekli iyileşmeye odaklı bir yapılanma söz konusudur. Bu anlayışı hayata geçirmek için öne çıkan ve vazgeçilmez olan husus ise güvenlik kültürüdür. Bakanlığımız, iş sağlığı ve güvenliğinin eğitime aktarılması sürecinde, mesleki eğitimin öneminin yanında, okul öncesinden başlayarak tüm iş yaşamını içine alan yaşam boyu öğrenmeyi hedeflemektedir.

Gerçekleştirilecek ziyaretlere, ilgili il sınırları içerisinde inşaat sektörü başta olmak üzere belirlenen sektörlerde faaliyet gösteren işveren ve çalışan temsilcileri ile belediye ve kamuda sektöre ilişkin faaliyet ve denetimlerde görev alan birimlerin yöneticilerinin katılımı sağlanacaktır.

Sonuç olarak, iş sağlığı ve güvenliği koşullarının istenen seviyeye getirilebilmesi için tüm tarafların gerekli hassasiyet gösterip bu hayati konuyu sahiplenmeleriyle mümkün olacaktır. Sağlıklı ve güvenli bir gelecek adına başlatılan seferberlikle; iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin olarak toplumun genelinde bilinç ve farkındalık oluşturularak, tarafların iş sağlığı ve güvenliği alanında karşılaştıkları sıkıntıları gidermeye yönelik çözümler üretilecektir.

  Hikmet KAYA

                           İl Müdürü V.

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:08
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:30
Yatsı 21:03