banner333

banner309

Gümüşhane'de 10 Hafta Sonra İlk Kez Cuma Namazı Kılındı

Gümüşhane’de COVID-19 salgını nedeniyle 2,5 aydır Cuma namazı kılamayan vatandaşlar kısıtlamanın ardından ilk Cuma namazında alanları doldurdu.

Gümüşhane 29.05.2020, 14:18
Gümüşhane'de 10 Hafta Sonra İlk Kez Cuma Namazı Kılındı
banner400

Gümüşhane’de yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) salgını nedeniyle 2,5 aydır Cuma namazı kılamayan vatandaşlar kısıtlamanın ardından ilk Cuma namazında alanları doldurdu.

İçişleri Bakanlığı tarafından illere gönderilen genelgeye göre yapılan çalışmanın ardından mart ayı ortalarında salgın nedeniyle kapatılan camiler belirlenen kurallar çerçevesinde bugün kısmi olarak yeniden ibadete açıldı.

Yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan 326 cami ve alanda Cuma namazının kılındığı Gümüşhane’de kent merkezinde vatandaşlar bu alanlara sığmadı. 

Özellikle Kemaliye Camii avlusu ve 15 Temmuz Zafer Meydanı yanındaki pazar yeri alanını dolduran vatandaşlar alan yetersiz kalınca ön taraftaki kısma akın etti. Namaz süresince trafiğin kesildiği Kemaliye Camii ve pazar yeri mevkiinde kendi seccadesini getirmeyenlere Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından bin adet seccade dağıtıldı.

Oluşturulan kontrol noktalarında vatandaşların sosyal mesafe kurallarına uygun olarak alanlara girişi sağlanırken, dezenfektan ve maske almak isteyenlere de maske dağıtıldı.

Belediye Başkanlığı ekipleri tarafından dezenfeksiyonu yapılan alanlarda sosyal mesafe kurallarına uygun olarak işaretleme yapılırken vatandaşlar bu işaretli yerlere seccadelerini sererek Cuma namazını kıldı.

Belirlenen şartlar kapsamında yalnızca ilk sünneti ve farzı kılınan Cuma namazında Cuma hutbesi de Kemaliye Camii avlusunda oluşturulan platformda okundu.

Cuma namazı için vatandaşların dolduruğu bir diğer noktada Gümüşhane Üniversitesi kampüsündeki Kampüs Camii oldu. Tedbirlerin dikkatle uygulandığı Kampüs Camii'de de diğer camilerde olduğu gibi almak isteyen vatandaşlara dezenfektan, maske ve seccade dağıtımları yapıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Halil İbrahim Zeybek, "Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında ülkemizdeki bütün kurumlarda olduğu gibi camilerimizde de cemaatle birlikte namaz kılmaya geçici bir süreyle ara verilmişti. Çok şükür ki camilerimizin 74 gün aradan sonra kısmi olarak yeniden ibadete açılması müjdesinin verilmesi bizler için sevindirici bir haber oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen bu güzel haberin 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin 567’nci yıl dönümüne denk gelmesi de bizler için anlamlı bir gelişme oldu. Ülkemiz Covid- 19 salgını için ciddi bir savaş vermektedir. Verilen bu savaşı da kazandığını ve artık normalleşme sürecine girdiğini söyleyebiliriz. Bu süreç içerisinde 1 Haziran 2020 Pazartesi günü itibariyle tüm akademik ve idari personelimiz ile birlikte üniversitemizde nçalışmalarımıza daha da hız vererek devam edeceğiz. Üniversitemiz Kampüs Camii avlusunda sosyal mesafe kuralları gözetilerek kılınan ilk Cuma namazını Rabbim kabul etsin. Herkese sosyal mesafe kurallarını gözetmeleri temennisinde bulunuyor, sağlıklı günler diliyorum”. açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59