banner333

banner309

Gümüş Gelişim Akademisi Eğitim Halkası Büyüyor

Gümüş Gelişim Akademisi Öğrenci halkası her geçen gün yeni öğrencilerin katılımıyla biraz daha büyüyor.

Gümüşhane 25.10.2015, 15:24 25.10.2015, 15:26
Gümüş Gelişim Akademisi Eğitim Halkası Büyüyor
banner400
Türkiye'nin Başkenti Ankara da özellikle Gümüşhane den gelen üniversite öğrencilerine yönelik destekleyici Eğitim-Öğretim faaliyetleriyle bilinen kısa adı GGA olan Gümüş Gelişim Akademisi gün geçtikçe yeni öğrencilerin katılımıyla Öğrenci halkasını büyütüyor.

Konuyla ilgili konuşan GÜBDER ve Gümüş Gelişim Akademisi Yürütme Kurulu Başkanı Erol TEKÇE ; "Geçen yıl GÜBDER bünyesinde kurulan Üniversite Öğrencilerine yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini,özellikle Gümüşhane den ve diğer şehirlerden Ankara da ki üniversitelerimizi kazanan üniversiteli öğrencilerimize destekleyici bilimsel ve sosyo-kültürel eğitimlerin verildiği akademi çalışmalarında öğrencilerimize Ankara da aile sıcaklığında bir ortam sunduklarını,onlara gurbette olduklarını hissettirmeden kimi zaman anne kimi zaman baba kimi zaman hocalık yaptıklarını, bir nevi yaşam koçluğu imkanı sunmakta olduklarını söyledi. Başkan TEKÇE, bu öğrenciler bizlerin geleceği,bu öğrenciler milletimizin geleneği bu öğrencileri her anlamda hayata kayıpsız hazırlamalıyız.Kozmopolit şehir ortamlarında geleceğimiz olan bu gençlere bizler bu desteği vermezsek onlardan her birinin kaybı geleceğimizin kaybı anlamına gelir,bizim medeniyet kurma rekabetinde batı dünyası ile olan eksikliğimizi gidermek adına tek bir insanımız bile boşa düşürmemek gibi bir davamız olmalı. Eğer gerçekten 2023 yada 2071 hayallerimiz olacaksa bu eğitimle olacaktır.Buradan tüm şehirlerimizdeki özellikle Gümüşhaneli ve bağlantılı diğer tüm STK larımıza sesleniyorum,bu derdi dert edinmek bir vebaldir bu davayı lütfen önemseyin ve ivedilikle önceleyin.Bizlerin kaybedecek zamanımız asla yoktur ve olmamalıdır.Malayani işlerle zaman kaybeden gençlik bizim geleceğimizin kaybı demektir.Özellikle büyükşehirlerimizdeki STK larımızın yöneticilerine tekrar rica ediyorum bu konuya vakit kaybetmeden el atın.Ve yine buradan özellikle hayırsever iş adamlarımıza da bir çağrımız olacak, artık bu büyük dayanışmanın içerisinde sizlerinde daha büyük katkıları olsun.Kimimiz vaktini kimimiz naktini ayırarak vererek bir eğitim seferberliği yapmalıyız.Eğitimle ilgili yapılan her yardım ve yatırım ilk önceliğimiz olmalı.Hem bu dünya hemde öbür dünya için haydin hep birlikte bir eğitim seferberliğine,diyerek bir genel destek çağrısında bulundu. 

Bu arada bu hafta GGA nın iki konuğu vardı. Gümüşhane AFKAL Tarih Öğretmeni Sn.Hüseyin TÜRKFİLİZ ve Gümüşhane Türk Telekom E.Müdürü Sn.Mustafa NALÇACI. Hüseyin TÜRKFİLİZ Hoca yaptığı kısa konuşmada üç kızının olduğunu üçünün de Ankara da ki üniversitelerde okuduğunu ve aynı zamanda GGA öğrencisi olduğunu, buradaki ortamı,aile sıcaklığı ve samimi havayı görünce gerçekten çok mutlu olduğunu ve bundan böyle gözünün arkada kalmayacağını belirtti.

Sn.Mustafa NALÇACI ise, gençlere özellikle akademik çalışmalar yapmalarının önemini vurguladığı konuşmasında, Gümüşhane de yaptığı iletişim ve bilişim alanındaki çalışmalar hakkında bilgi ve tecrübelerini paylaştı.

Toplantıda  GÜBDER Yönetim Kurulu Üyeleri adına Sn.Kemal NALÇACI,Sn.Sezai ŞAHİN,Sn.Ekrem YILDIZ ve Sn.Emre ŞANLI birer konuşma yaptı.Ardından tüm öğrencilerin dilek ve temennileri alınarak program çekilen toplu fotoğraflarla sonlandırıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:08
Güneş 04:55
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:42
Yatsı 21:22