banner333

banner309

Ege’de GÜSİAD Rüzgarı

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Türkiye genelinde temsilciliklerini güçlendirmeye devam ediyor.

Gümüşhane 23.05.2022, 10:04 23.05.2022, 10:07
Ege’de GÜSİAD Rüzgarı
banner400

Gümüşhane Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜSİAD) Türkiye genelinde temsilciliklerini güçlendirmeye devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde GÜSİAD Ege Temsilciliği İzmir’de iş dünyası, akademisyenler, hekimler ve hukukçularla buluştu. GÜSİAD Ege Bölge Temsilciliği Başkanı Murat Koç ve yönetiminin davetiyle bir araya gelen buluşma, uzun süren pandemi süreci sonrası iş dünyasını bir araya getirdi.

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın’ın da katıldığı program İzmir’de gerçekleşti.

GÜSİAD Ege Bölge Temsilciliği Başkanı Murat Koç; “GÜSİAD olarak genel merkezden görevi İzmir için de anlamlı bir tarih olan 9 Eylül 2019 tarihinde aldık. Ancak, pandemi dolayısı ile fiziksel katılımlarda zorlandık. Uzun bir aradan sonra bu buluşmamız hepimizin motivasyonu açısından çok kıymetli oldu”, dedi. 

Koç, “Gümüşhane’liler işlerine sadık, çalışkan, temiz iş yapan müteşebbislerdir. Bu özelliklerimizle bizler; güven duyulan, muhataplarımıza, ortaklarımıza, müşterilerimize ve her türlü paydaşımıza ticaretimizin keyif verdiği bir camiayız. Gümüşhane gayri safi milli hasılası düşük illilerimizden biridir. Bu yüzden çok göç vermiştir. Ancak, hemşerilerimiz göç ettiği büyük kentlerde, çok çalışarak kazanmışlardır. Hepimizin genelde iş öyküleri bu şekilde oluşmuştur. Bizler GÜSİAD Ege Bölge olarak, 25 yılı geride bırakmış GÜSİAD’ı bu bölgede daha da güçlendirerek, iş dünyasının seçkin bir sivil toplum kuruluşu olması için gayret edeceğiz. Başta İzmir olmak üzere bu bölgede, iş adamından akademisyenine, hekiminden hukukçusuna güçlü bir insan kaynağı potansiyelimiz var, elimizden gelen her türlü desteği ortaya koyacağız. Yönetimimize yeni komiteler ekleyerek geniş ve katılımlı bir organizasyonu teşekkül edeceğiz. Genel merkezimizin bizlere güvenine teşekkür ediyoruz” dedi. 

GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın ise;”GÜSİAD, kurulduğundan bu yana iş ağını sürekli genişletiyor, ve iş dünyası için, ülke sanayisi ve ekonomisi için güçlü değerler üretiyor. Onursal Başkanımız Sayın Aydın Doğan onlarca kez vergi  rekortmeni olmuş. İzmir de, Antalya’da, Ankara’da vergi şampiyonları hemşerilerimiz, grup şirketleri olan yapılarımız, holdinglerimiz var. Uluslararası ihracat yapan binlerce istihdam yapan sanayici hemşerilerimiz var. Bu çok değerli bir potansiyeldir. Bizler bu yapılardaki iş ağının genişlemesi, gelişmesi ve büyümesi için çalışıyoruz. Bugün GÜSİAD’ın Gümüşhane’de Şubesi, Trabzon’da, Bursa’da, Çanakkale’de, Kocaeli’de, Konya’da, Ege’de  temsilcilikleri var. Birbiriyle tanışan firmalarımız birbirleriyle iş yapmaya  gayret ediyor. Ayrıca bünyemizde sayıları 180 leri geçmiş avukat, hakim, savcılarımızla Gümüşhaneli Hukukçular Platformu’muz var. Yine Türkiye’nin dörtbir yanında başhekimlerimiz, doktorlarımız, klinikleri, tıp merkezleri sağlık merkezleri olan hemşerilerimizden müteşekkül Gümüşhaneli, Hekimler Platformumuz var. Üniversite Rektörleri, Dekanlar öğretim üyelerinden oluşan sayıları 120 yi geçen Gümüşhaneli Akademisyenler Platformumuz var. 2005 de kurduğumuz sayıları 800 leri bulan Gümüşhaneli Mühendis ve Mimarlar Platformu(GÜMÜP) var. GÜSİAD’ımızın bünyesinde babaları GÜSİAD’ın kuruculuğunu yapmış, bu sene en az 10 tanesini yönetim kurulumuza aldığımız  Genç GÜSİAD’ımız var. Stajlarında ve mezun olduklarında üyelerimize yönlendirdiğimiz Gümüşhaneli Üniversiteli Öğrenciler Platformu GÜNÖP var. GÜSİAD, iş dünyasını bütünleyen alanları resmileştirerek bir EKO Sistem oluşturdu. Geçtiğimiz yıl, Moskova’da, Dubai’de ve Kosova’da aynı anda canlı görüşmelerini aynı anda yaptığımız GÜNÖP grubumuzdan mezun öğrencilerimiz hepimizin göğsünü kabartmıştır. Amerika’da, Avrupa’da lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamlamış dönmüş mühendislerimizi firmalarımızla buluşturuyoruz. Bugün GÜNÖP içinde olup staj yeri bulamıyorum diyen öğrenci yoktur. Her yıl yüzleri aşkın öğrencimize destek oluyoruz. 14 yıldır kesintisi burs veriyoruz, bu yıl 350 civarında öğrencimize burs veriyoruz. Her yıl Gümüşhane’ye 500 adet erzak kolisi gönderiyoruz. Yılda ortalama hemşerilerimize 600 Bin TL civarında sosyal yardım desteği sağlıyoruz. Bugün 280 yataklı öğrenci yurdunu yine üyelerimizle yaptık. Gümüşhane Üniversitemiz ile yakın çalışıyor, üniversitemizin vakfı üzerinde destek vermeye çalışıyoruz. Hemşerilerimiz için daha fazlasını da  yapacağız, yeterki birbirlerimize destek verelim. Paylaşmayı iş yaşamının bir parçası yapmış bir kültürden geliyoruz. Bu bir çok uluslararası toplumda olmayan bir özellik. Bunu daha da kıymetlendirerek, ülke genelinde kurumsal bir yapıda sürdürülebilir sivil toplum bilinci ile model olmak, markalaşmak istiyoruz.Bizleri buluşturan Başkanımız Murat Koç ve yönetimine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda Başkan Yardımcısı  Cemer Kent Ekipmanları Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Eroğlu, sanayinin gelişimi penceresinden sivil oluşumların katkılarını değerlendirdi. İş insanlarının bir şekilde sanayi odaları, ticaret odaları, mesleki dernekler gibi yapılarda olmalarını ve birbirlerimizi teşvik etmeliyiz, diyerek GÜSİAD’ında bu amaçla güçlü bir potansiyeli olan dernek olduğuna dikkat çekti. Daha sonra Yönetim Kurulu Üyeleri Yahya Kemal Yılmaz, Candan Aytekin, İzmir Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Erol Eroğlu ve diğer katılımcılar söz aldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:25
Öğle 12:25
İkindi 16:12
Akşam 19:16
Yatsı 20:44