banner333

banner309

DOKAP Eylem Planı Hazırlık Toplantısı Başladı

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Eylem Planı Hazırlık toplantılarına başladı.

Gümüşhane 08.02.2013, 15:14
DOKAP Eylem Planı Hazırlık Toplantısı Başladı
banner400
 Gümüşhane Valiliği toplantı salonunda sabah oturumunda yapılan toplantıya Gümüşhane’deki kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Öğlenden sonra başlayan oturuma ise DOKAP Başkanı Ekrem Yüce başkanlığında;  Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Şiran Kaymakamı Edip Çakıcı, Torul Kaymakamı Recai Karal, Kürtün Kaymakamı Abdülselam Öztürk ve Doğu Karadeniz Projesi Kalkınma İdaresi yetkilileri ile  Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Şiran Belediye Başkanı Muzaffer Altıparmak, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün katıldı

Toplantıda DOKAP Başkanı Ekrem Yüce;  Eylem Planının, Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan 8 ili (Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon) kapsamındaki yatırımların hızlandırılarak büyük bir bölümünün 2015 sonuna kadar tamamlanmasını; ekonomik büyüme, sosyal gelişme ve istihdam artışı sağlanarak bölgede yaşayan vatandaşlarımızın refah, huzur ve mutluluğunun artırılmasını amaçlandığını söyledi.

 Entegre proje olarak ele alınacak olan DOKAP’ın  bir kamu yatırımları paketi olmaktan çıkarılıp, sürdürülebilir insani gelişme felsefesi ile kamu yatırımları paketi, özel sektör yatırımları ve beşeri kaynakların, projeye doğrudan karar alıcı ve uygulayıcı olarak girmesini sağlanmaya çalışılacağını söyleyen Yüce; Entegre yaklaşımın, farklı kesimlerin tarım, turizm, ulaştırma, sanayi, eğitim, sağlık vb. bir arada ve eşgüdüm içinde ele alınmasını içerdiğini ifade etti.

Yüce ; Yatırım programındaki projelerin (münferit projelerdeki il payları) kontrolü, Yatırım programında yer alan projelerden şayet var ve teknik olarak mümkün ise 2015 yılında tamamlanabilmesi için gerekli ödenek ihtiyacı, Yatırım Programı hazırlama usul ve esaslarına göre ön hazırlığı veya hazırlığı yapılmış, DOKAP Bölgesi veya il için kurumlarınca önemli öncelikli görülen etüt, fizibilite, program veya projelerin konuşulması, Kurum yetkililerinin Bölge ve il için önemli gördükleri ve DOKAP Eylem Planı’nda yer almasını önerdikleri hususların alınması, şeklinde yapılacak. Bölge genelinde yapılacak çalışmanın tamamlanmasını müteakip hazırlanacak taslak belge Valilikler ve kurumlarla paylaşılacak ve DOKAP Eylem Planı’nın ilk aşaması tamamlanacaktır. “dedi.

Bir sonraki gün ise Gümüşhane Üniversitesi ve yatırımcı Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcilerinin katılacağı toplantı ile Eylem Planı Hazırlığının Gümüşhane ayağı tamamlanacak.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:08
Güneş 04:55
Öğle 12:24
İkindi 16:19
Akşam 19:42
Yatsı 21:22