banner333

banner309

DOKAP Destekli "Buzağılarımızı Yaşatalım" Projesi Başarıyla Tamamlandı

Gümüşhane 27.12.2023, 14:54
DOKAP Destekli "Buzağılarımızı Yaşatalım" Projesi Başarıyla Tamamlandı
banner400

Gümüşhane'nin Köse ilçesinde, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından desteklenen "Buzağılarımızı Yaşatalım" projesi kapsamında, büyükbaş hayvan yetiştiricilerine buzağı bakım ekipmanları dağıtıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan ve Köse İlçe Müdürlüğü ile koordineli olarak yürütülen proje kapsamında, 300 büyükbaş hayvan yetiştiricisine yüzde yüz hibeli olarak temin edilen buzağı bakım ekipmanları dağıtıldı.

Köse 60. Yıl Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen programda, proje kapsamında eğitim verilen çiftçilere, doğum sonrası buzağı yetiştiriciliğinde ihtiyaç duyulan buzağı bakım ekipmanları teslim edildi.

Programda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Karaveli, projenin amacının buzağı ölümlerini en aza indirmek olduğunu söyledi.

Karaveli, "Proje ile çiftçilerimize buzağıların doğum ve doğum sonrasındaki bakım-beslenmesiyle ilgili eğitim veriyoruz. Bu eğitimler sayesinde yetiştiricilerimiz doğuma doğru müdahale etmeyi, doğumdan hemen sonra ilk müdahaleyi doğru yapmasını, bu müdahaleleri yaparken gerekli ve hijyenik ekipmanlar kullanmasını öğreniyor. Bu sayede buzağı ölümlerini minimize etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Nisan 2024
İmsak 03:40
Güneş 05:17
Öğle 12:24
İkindi 16:14
Akşam 19:22
Yatsı 20:52