banner333

banner309

Doğu Karadeniz’in Derelerinde DSİ’den Hummalı Çalışma

Gümüşhane 02.11.2022, 11:03
Doğu Karadeniz’in Derelerinde DSİ’den Hummalı Çalışma
banner400

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Giresun ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Ülkemizin en çok yağış alan Bölgesi olan Doğu Karadeniz’de dere ıslah çalışmalarının son derece önemli olduğunu kaydeden DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, “ Tüm bölgelerimizde olduğu gibi Doğu Karadeniz Bölgemizde de estetik ve emniyeti ön plana çıkaran ıslah projelerimizle, hem taşkın risklerini azaltıyor, hem de halkımızın can ve mal güvenliğini sağlıyoruz. Ülkemizin en çok yağış alan illeri olan Trabzon, Rize ve Giresun’un yanı sıra, Gümüşhane ve Bayburt illerimizde makinalı çalışmalarımızı belirli periyotlar halinde sürdürüyoruz” dedi.

Genel Müdür AKCA şöyle devam etti: “Doğu Karadeniz bölgemizde yeşil karıncalarımız vasıtasıyla 2022 yılının Ocak ayından bugüne kadar toplamda, 3.371.910 metreküp kazı çalışması, 209.200 metreküp yükleme, 23.016 metreküp taş tahkimat ve 4.171.362 m³xkm taşıma çalışması yapılmıştır. Doğu Karadeniz gibi arazi koşulları ve heyelan riski yüksek bir coğrafyada ekiplerimiz derelerimizi daha güvenli hale getirmek adına yoğun bir çaba sarf ediyor. Makinalı çalışmalarımızda özellikle bu mevsimlerde bent temizliklerine de ağırlık vermiş durumdayız. Yağmuru taştığı yerde değil, düştüğü yerde tutmak amacıyla inşa ettiğimiz bu bentlerimizin, olası bir taşkına hazır olmaları son derece önemlidir. Bu nedenle bu bentlerde biriken rüsubatı temizleyerek, taşkın risklerini minimize etmeyi planlıyoruz.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11