banner333

banner309

Cumhurbaşkanı Gül, Gümüşhane'de Halka Seslendi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gümüşhane temasları kapsamında Atatürk Caddesinde halka seslendi.

Gümüşhane 16.11.2013, 14:54 16.11.2013, 14:56
Cumhurbaşkanı Gül, Gümüşhane'de Halka Seslendi
banner400
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gümüşhane temasları kapsamında Atatürk Caddesinde halka seslendi. 

Valilik ziyaretinin ardından yoğun sevgi gösterileri arasında Atatürk Caddesinde ki parkın balkonundan Gümüşhanelilere seslenen Abdullah Gül, huzur, kardeşlik, muhabbet ve dayanışmanın olduğu her yerde ilerleme ve gelişmenin olacağını söyledi.

“DAĞLAR DEVRİLİP TÜNELLER AÇILIYOR, EKSİKLİKLER ADIM ADIM GİDERİLİYOR”

Türkiye’nin her tarafının birbirinden kıymetli, her bir yerinin hepimize ait olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, “Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak Türkiye’nin büyüklüğü ve güçlülüğü ile güzelliği ile hepimiz gurur duyarız. Halkımız fedakardır, cefakardır, devletine, milletine gönülden bağlıdır. Halkımızın, vatandaşlarımızın, onların arzuları, onlara hizmet etmek bir ibadettir. Görüyorum ki çok güzel hizmetler yapılıyor. Dağların devrilip tüneller açıldığını, bölünmüş yollar yapıldığını, eksikliklerin adım adım giderildiğini görmekten büyük bir gurur duyuyorum.” dedi. 

“SON YILLARDA Kİ İSTİKRAR VE HUZUR TÜRKİYE’NİN DAHA HIZLI BÜYÜK ADIMLAR ATMASINA FIRSAT VERİYOR”

Memleketin kıymetinin bilinmesi gerektiğinin altını çizen Gül, “Nerede huzur olursa, nerede istikrar olursa, nerede kardeşlik, muhabbet, dayanışma olursa o ülkede, o şehirde, o beldede ilerleme olur, gelişme olur, problemleri halledilir. Çok şükür ki son yıllarda memleketimizde ki istikrar ve huzur, Türkiye’nin daha hızlı büyük adımlar atmasına fırsat vermektedir. Birçok önemli meseleler, sorunlar konuşularak bu ülkede çözülüyor. Şimdi esas işimiz memleketimizi çok daha hızlı kalkındırmak, vatandaşlarımızın hayat standartlarını çok daha yükseltmek. Çocuklarımızın geleceğini çok daha güzel bir şekilde hazırlamaktır. Bunun için başta eğitim ve sağlık olmak üzere bütün bunlar devletimizin en önem verdiği konulardır. Sizlerde görüyorsunuzdur geçen yıllarla bu yılları karşılaştırdığımızda herşeyin daha iyiye gittiğini, eksikliklerin giderek tamamlandığını, çirkinliklerin gidip, güzelliklerin geldiğini eminim ki görüyorsunuzdur.”

“TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ ÇOK DAHA PARLAK”

Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlardan Türkiye’nin geleceğinin çok daha parlak olduğuna emin olmalarını isteyerek, şunları söyledi: “Çocuklarımızın geleceği çok daha parlaktır. Nasıl babalarımızdan, dedelerimizden çok daha iyi şartlar altında yaşıyorsak, daha iyi yollardan gidip geliyorsak, daha iyi hastaneler, daha iyi okullar, daha iyi evlerde oturuyorsak çocuklarımızda bizden daha iyi olacaktır. İşte bunun için hep beraber gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Sizler huzur içinde oldukça, birbirinize olan sevginizi, muhabbetinizi muhafaza ettikçe inanın ki herşey çok daha güzel olacaktır. “

Gümüşhane’nin gümüş gibi parlayan bir şehir olduğunu, ziyaretlerin ardından yapılması gerekenleri öğrenip onların talimatlarını vereceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “Burası alimler, fazıllar yetiştirmiş, değerli devlet adamları, siyasetçiler yetiştirmiş, toprağının altı da zengin, üstü de güzel bir ilimiz. Gümüşhane ilimiz topraklarının zenginliği tarihten beri maruftur. Tarihten beri burada altın, gümüş madenleri olduğu bilinir ve bunlar hep çıkarılır. Bütün bunlar çok daha modern, çok daha çevreyi, çok daha sizleri düşünerek yapıldığı için zenginlikler artık paylaşılmaya başlanmaktadır. Gümüşhane’nin giderek daha da gelişeceğini, hatta nüfusunun da daha da artacağını, insanların gelip buraya yerleşeceğini görüyor gibiyim. Nüfusumuz artık artmaya başladı. Eskiden hep eksilirdi. Bunlar hep güzel haberler. Demek ki güzel şeyler oluyor ve insanlar takdir ediyor ve onun için geliyorlar.” dedi. 

BELEDİYE ZİYARETİ

Daha sonra Belediye Başkanlığını ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, kapıda Belediye Mehter Takımı ve halk oyunları ekibi tarafından karşılandı. Belediye Başkanı Mustafa Canlı’dan brifing aldıktan sonra yaptığı açıklama bir şehrin yaşanılır olmasının Belediye hizmetleri ile ilgili olduğunu söyledi. 

Özellikle imar konusunda dikkatli olunmasını isteyen Cumhurbaşkanı Gül, “İmar faaliyetlerine ne kadar önem verir, tarihi binaları ne kadar korursanız o kadar şehrinizin güzelliğini muhafaza edersiniz. Eski Gümüşhane fotoğraflarını da gördük. Şehirleri beton yığını haline getiriyoruz sonrada şehir çirkinleşiyor.” diye konuştu.

KENDİSİNİ TAKİP EDEN GAZETECİLERE PESTİL VE KÖME İKRAMI

Belediye’den çıkışında Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan Gümüşhane’nin yöresel ürünleri olan pestil ve köme standını gezen Cumhurbaşkanı Gül, burada kendi eliyle kestiği pestil ve kömeleri gazetecilere ikram etti.

Kaynak: http://www.gumushane.gen.tr/v2/gumushane/cumhurbaskani-gul-gumushanede-halka-seslendi-h6531.html


Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11