banner333

banner309

Canlı'dan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı her yıl 1 – 7 Ekim tarihlerinde kutlanmakta olan Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Gümüşhane 04.10.2011, 12:30
Canlı'dan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı
banner400

 Müslüman Türk milleti olarak camileri ve din görevlilerini her zaman önemsediklerini ve değer verdiklerini ifade eden Başkan Canlı “ Camilerimiz, Allah'ın adının anıldığı, birlik ve beraberliğimizin en güzel şekilde gerçekleştiği Müslümanların ibadetlerini yaptıkları ve bütün insanların bir araya geldiği, aynı safta omuz omuza Allah'ın huzuruna durdukları kutsal mekanlardır. Tüm Müslümanların bir araya gelmesini, Allah’a yönelmesini sağlayan bu güzel ibadethaneler, aynı zamanda “Allah’ın evi” olarak bilinmektedir” dedi.

 Din görevlilerini ise her zaman toplumun gözünde saygı ve değer görmüş faydalı bireyler olduğunu dile getiren Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı “ Yaşayışlarıyla topluma örnek olan,  halkın dini konularda aydınlatılması, yanlış dini anlayışların düzeltilmesi, birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi ve toplumsal dayanışmanın temellerinin atılması açısından büyük ve ağır bir sorumluluğu taşıyan, insanları iyiye, güzele yönlendiren kişilerdir. Camilerde ve evlerde okunan mevlitlerde, sünnet ve düğün törenlerinde aramızda bulunan Din Görevlilerimiz, hayatımızın sonunda ahrete yolcu edenlerin en sıkıntılı günlerinde yanında olan destekçileridir.

 Her yıl 1 – 7 Ekim tarihlerinde kutlanmakta olan Camiler ve Din Görevlileri haftasının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, cami yapan, yaptıran yapımında emeği geçen, din hizmetinde emeği geçen ve ahrete intikal eden bütün din görevlilerini rahmetle anıyor, yaşayanlara sağlık, sıhhat ve başarılar diliyorum. Bu vesile ile din görevlilerimizin, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nı en içten dileklerimle kutluyor, yaptıkları özverili çalışmalardan ötürü tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39