banner333

banner309

Bayburtlu Hüseyin Amca'dan Üzücü Haber

Yaklaşık 40 yılı aşkın bir süredir Gümüşhane sokaklarında yaz aylarında mısır, kış aylarında ise kestane satarak geçimini sağlayan 76 yaşındaki Bayburtlu Hüseyin Kurt, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Gümüşhane 24.09.2019, 00:36
Bayburtlu Hüseyin Amca'dan Üzücü Haber
banner400

Yaklaşık 40 yıldır Gümüşhane caddelerinde yaz aylarında mısır, kış aylarında da kestane satarak geçimini sağlayan Bayburtlu Hüseyin Kurt, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

Gümüşhane’de “Bayburtlu Hüseyin” olarak bilinen ve toplumun her kesimince sevilip sayılan Kurt, 76 yaşında elindeki arabasıyla kestane ve mısır satarak geçimini sağlıyordu.

Son dönemde Gümüşhane Devlet Hastanesi önünde satış yapan Kurt, gece geçirdiği kalp krizi sonucunda evinde vefat etti. 112 Acil Servis’e bilgi verilmesinin ardından Gümüşhane Devlet Hastanesine kaldırılan Kurt, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kurt’un geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği değerlendiriliyor.

Kış aylarında Gümüşhane’nin tek kestanecisi olan Kurt, 3 çocuğunu el arabası üzerinde yaz aylarında sattığı mısır, kış aylarında da kestane pişirerek büyüttü.

Kurt, 2016 yılında Gümüşkoza gazetesinde yaptığı açıklamada helal kazancın önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullanmıştı: “Hayatta herkes bir mücadelenin peşinde. Biz de bu mücadelede kestaneyi, mısırı ekmek kapısı olarak bildik. Elimizden geldiği kadar müşterilerimize kaliteli ürünleri satmaya çalıştık. Kestaneyi, mısırı en iyi yerlerden aldık ve pişirip halkımıza sattık. Mesela her bölgenin kestanesi aynı değildir. Mühit mühit değişir. Sinop’un kestanesi ile İzmir’in kestanesi bir değil. Ben Sinop’tan alıyorum. Lezzetiyle, kalitesiyle en güzel kestane Sinop’ta yetişiyor. Biraz daha pahalı olsa da müşterilerim memnun kalıyor ben de ona göre kazanıyorum.”

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59