banner333

banner309

Başkan Köse’den Zigana Tüneli Teşekkürü

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse, Türkiye’nin vizyon projelerinden birisi olan yeni Zigana Tünelinde bugün yapılan ışık görme töreninin ardından bir teşekkür mesajı yayımladı.

Gümüşhane 14.01.2022, 17:55
Başkan Köse’den Zigana Tüneli Teşekkürü
banner400

2017 yılında Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla temellerini atılan yeni Zigana Tüneli’nde bugün ilk ışığı gördüklerini kaydeden Başkan Köse, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla, ülkemizin ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise en uzun 3.çift tüp tüneli olacak, Gümüşhane’mizi Trabzon’a bağlayacak olan Zigana Tüneli’nde kazı çalışmaları tamamlandı. Şehrimizi ve bölgemizi kalkındıracak projelerden biri olduğuna inandığımız Zigana Tüneli’nde,  mevcut yolun tamamlanmasıyla seyahat süresi otomobiller için 30 dakika, ağır vasıtalar için 60 dakika azalacağı öngörülürken; hemşehrilerimiz yaklaşık 40 dakikada Trabzon’a ulaşabileceklerdir. Böylece zamandan 19 Milyon TL, yakıttan 40 Milyon TL, yıllık toplam 59 Milyon TL tasarruf sağlanacaktır. Çevreye zararlı karbon salınımı 16 bin ton azalacaktır. Özellikle kış aylarında yaşanan sıkıntıları bertaraf ederek hemşehrilerimize güvenli, konforlu ve ekonomik ulaşım sağlayacaktır. Bugün yapılan “Zigana Tüneli Işık Görme Töreninin” ardından tünelin vatandaşlarımızın kullanımına 29 Ekim 2022 tarihinde açılması için çalışmalara tüm hızıyla devam edilmektedir. Tünelin yapımında en büyük pay sahibi olan Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tünelin açılışını yapmasını büyük bir heyecanla bekliyoruz” dedi.

Gümüşhane’de ve Türkiye’de 19 yıldır “yapılamaz” denileni yaparak birçok eser kazandıran Cumhurbaşkanı ve AK Parti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere son Başbakan ve Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, Milletvekillerine ve emeği geçen herkese Gümüşhaneli hemşehrileri adına teşekkür eden Başkan Köse, “Bu büyük projenin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. AK Parti olarak bizler aslında yalnızca tünel, köprü, otoyol yapmıyoruz, Ülkemizin geleceğini inşa ve imar ediyoruz. Bu bağlamda milletimizden aldığımız güçle 19 yıldır eserlerimizle övünüyoruz, eser siyaseti yapıyoruz. İnşallah 2023’te de milletimizin takdir ve teveccühleriyle AK Partimizin ismini en yukarılara yazdıracağız” diye konuştu.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09