banner333

banner309

70 Metre Yüksekliğinde Devasa Baraj

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Gümüşhane iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Gümüşhane 01.08.2019, 13:46
70 Metre Yüksekliğinde Devasa Baraj
banner400

Gümüşhane ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Gümüşhane ilimizde nasibini aldı.

Hasretle Beklenen Bahçecik Barajında Çalışmalar Devam Ediyor

6,45 hm³/yıl kapasiteli arıtma tesisi ile birlikte 60 bin kişiye memba kalitesinde içme suyu sağlayacak olan Gümüşhane Bahçecik Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın’ DSİ Genel Müdürlüğü olarak bölge illerine hayata verecek olan projelerini bir bir hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda Gümüşhaneli vatandaşlarımızın hasretle beklediği, merkeze bağlı Şenkale Deresi üzerinde inşa edilmekte olan Gümüşhane Bahçecik Barajında çalışmalar devam ediyor. % 20 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı söz konusu baraj tamamlandığında, Gümüşhane ilimizin içmesuyu sorunu da ortadan kalkmış olacaktır. ’dedi.

70 Metre Yüksekliğinde Devasa Baraj

Gümüşhane ilimize yıllık 10,95 milyon m³ içme suyu sağlayarak 60 bin kişiye ilave içmesuyu temin edecek Gümüşhane Bahçecik Barajının 6,45 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip olduğunun altını çizen Aydın, ’Baraj inşaatında derivasyon kondüvisi imalatı tamamlanmış olup, konsolidasyon enjeksiyonları 1 475 kotuna kadar yapılmıştır. Enjeksiyon ve drenaj galeri imalatlarına da başlanılan Bahçecik Barajında, dolusavak deşarz havuzu radyesi ve perdeleri dökülmüştür. Ayrıca devam eden inşaat çalışmalarında, su alma yapısı ve baraj ölçüm tesislerin bir kısmının da tamamlandığını belirtti.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39