banner333

banner309

27 Afganlı İçin Çözüm Aranıyor

15 Gün önce İran’dan Doğubayazıt’a geçen 62 Afganlı mülteciden Gümüşhane’ye gelen 27 mülteci için çözüm aranıyor.

Gümüşhane 25.02.2018, 10:00
27 Afganlı İçin Çözüm Aranıyor
banner400

15 Gün önce İran’dan Doğubayazıt’a geçen 62 Afganlı mülteciden Gümüşhane’ye gelen 27 mülteci için çözüm aranıyor.

Gümüşhane Otogar’da bekleyen 27 mülteci için Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Afganlıların Gümüşhane’den ayrılıncaya kadar yemek ve konaklama ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekli talimatı verdiği, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ruşen Kalaycı’nın da Göç İdaresi olarak çözüm arayışı içerisinde olduklarını söyledi.

Afganlı Gulam Sahi, 15 gün önce İran’dan Doğubayazıt’a geçtiklerini anlatarak şöyle devam etti: “Biz, Türkiye’ye çalışmaya geldik. Bizi Doğubayazıt’tan Artvin’e gönderdiler, Artvin’den de buraya iş için gönderdiler. Biz, İstanbul’daki arkadaşlarımızın yanına gitmek istiyoruz.”

Afganlılarla ilgilenen otogar esnafından Yıldız Pestil çalışanı Ümit Koç, otogar esnafı adına yaptığı açıklamada, “Afganlıların önceki akşam Gümüşhane’ye geldiklerini belirterek, “şunları anlattı:

“Afganlılar 15 gün önce İran’dan Doğubayazıt’a giriş yaptılar. Burada 5 gün kaldıktan sonra çıkarılan izin kağıdı ile beraber Artvin’e götürüldüler. Artvin’de de 5 gün kaldıktan sonra  ‘bunların Gümüşhane’ye sevki uygundur’ diyerek bunları Artvin Göç İdaresi Gümüşhane’ye gönderiyorlar. 35 kişilik grubu Bayburt’a, 27 kişilik grubu da buraya gönderiyor. Bunlar için Göç İdaresi ile görüştük. Ruşen Kalaycı ile birlikte ayarladığımız bir camide kaldılar, yemekleri verildi. Geçici olarak sıkıntıları giderildi.”

Otogarda Bekliyorlar

Koç, Afganlıların otogarda beklediklerini de belirterek, “Bunlar İstanbul’a gitmek istiyorlar. Gerekli çıkışına izin verilerek, tanıdıklarının, akrabalarının yanına gönderilsinler. Burada konaklayacakları bir yer yok. Bir şekilde bunların sorununun çözülmesi gerekiyor. Bunlar da bizim Müslüman kardeşlerimizdir. Gelmişler, belli ki sıkıntıları var. Bunlar ne zaman gideceklerse, gidecekleri zamana kadar yatacak yer ve yemek verilmesi gerekiyor. Dışarıda soğukta kalmalarındansa bizim vatandaş olarak bunların bir sıcak ortama kavuşturulmasını istiyoruz. Sıcak bir ortam olsun, soğuktan donmasınlar” dedi.

Öte yandan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Gümüşhane’ye gelen Afganlılara ilden ayrılacakları güne kadar kalacakları bir ortam sağlanması ve yemek ihtiyaçlarının giderilmesi için yetkililere gerekli talimatı verdiği öğrenildi.

Kaynak: Gümüşkoza Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 03:30
Güneş 05:09
Öğle 12:24
İkindi 16:15
Akşam 19:28
Yatsı 21:01