banner333

banner309

Yükseköğretim Kurulu Sanal Fuarı Başladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu yıl tercih yapacak adaylar için üniversitelerin ve programlarının tanıtılmasına yönelik dijital ortamda düzenlediği “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020” başladı.

Gümüşhane Üniversitesi 05.08.2020, 16:53
Yükseköğretim Kurulu Sanal Fuarı Başladı
banner400

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu yıl tercih yapacak adaylar için üniversitelerin ve programlarının tanıtılmasına yönelik dijital ortamda düzenlediği “Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020”  başladı.

Üniversitemizin de katılım gösterdiği fuarla YÖK, öğrencilere, Koronavirüs salgını nedeniyle olası riskleri en aza indirgeyerek tercih edeceği üniversiteyi ve programı dijital ortamda yakından tanıtmayı hedefliyor. Üniversite tercihi yapacak gençlere yükseköğretim kurumları, programlar, bölümler, konaklama ve burs imkânları, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere yükseköğretim potansiyelinin ve öğrencilere sunulan imkânların anlatılmasının hedeflendiği fuara https://sanalfuar.yok.gov.tr adresi üzerinden ulaşılabilecek.

Fuar hakkında açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Günümüzde etkisini halen devam ettiren Koronavirüs (COVİD-19) salgını dolayısıyla bütün etkinlikler dijital ortama taşındı. Tabi eğitim-öğretim sistemimiz de bu dijital dönüşüme çok hızlı bir şekilde uyum gösterdi. Bu dijitalleşme bizim için dijital ortamda daha fazla öğrenciye ulaşma imkânını tanıdı. Yeni YÖK’ün, üniversite adaylarının tercih süreçlerini kolaylaştırmak üzere hizmete soktuğu ve üniversite adaylarının öğrenim görmeyi düşündükleri programlar hakkında ayrıntılı bilgi alabilecekleri YÖK-ATLAS uygulamasının yanı sıra şimdi bütün yükseköğretim kurumlarını bir araya getirdiği bu sanal fuarın öğrenci ve velilerin yoğun ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Gümüşhane Üniversitesi olarak içinde bulunduğumuz şartları da dikkate alarak, üniversite tercihi yapacak adaylarımıza bu süreci kolaylaştırmak için hazırlıklarımızı daha öncesinden tamamlamıştık. Açtığımız stand ile birlikte yoğun bir şekilde üniversitemizi ülkemizin dört bir yanında bulunan öğrencilerimize ve velilerine tanıtmaya çalışacağız. Bizlere bu imkânları tanıdığı için başta YÖK Başkanımız M. A. Yekta SARAÇ olmak üzere, standın açılmasında gayret gösteren bütün akademisyen ve idari personelimize teşekkür ediyor, standın öğrencilerimize ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu. YÖK Sanal Fuarı’na https://sanalfuar.yok.gov.tr/stand/161 adresinden ulaşılabilir.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39