banner333

banner309

YÖK üyeleri Gümüşhane Üniversitesini ziyaret etti

Rektör adayı belirleme çalışmaları kapsamında YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu Gümüşhane ve Gümüşhane Üniversitesini ziyaret etti.

Gümüşhane Üniversitesi 01.12.2016, 18:14 01.12.2016, 18:16
YÖK üyeleri Gümüşhane Üniversitesini ziyaret etti
banner400
YÖK üyeleri Gümüşhane Üniversitesini ziyaret etti
Rektör adayı belirleme çalışmaları kapsamında YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu Gümüşhane ve Gümüşhane Üniversitesini ziyaret etti.
Rektör belirleme sürecinde 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle yapılan değişiklik sonrasında yoğun bir çalışma başlatan YÖK, ilgili üniversitelerin mevcut şartlarını, sorunlarını, güçlü ve zayıf yönlerini, bölgenin şartlarını ve ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amacıyla ikişer üyesini rektör atama sürecinde olan 19 üniversiteye gönderdi.
Bu kapsamda Gümüşhane’yi ziyaret eden YÖK Üyeleri Prof. Dr. Rahmi Er ve Prof. Dr. Beril Dedeoğlu gezi programlarına Gümüşhane Valisi ziyareti ile başladılar. Ardından Gümüşhane Üniversitesi Rektörü, Gümüşhane Üniversitesi Senatosu, Gümüşhane Üniversitesi öğretim üyeleri, Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanıyla görüşen YÖK Üyeleri, Gümüşhane Üniversitesin eğitim-öğretim altyapısını, uygulama altyapısını, kütüphane imkanlarını, araştırma ve geliştirme altyapısını, spor altyapısını, sosyal ve kültürel altyapısını, çevre düzenleme alanlarını ve devam eden fiziki yapılaşma projelerini yerinde görebilmek amacıyla bir dizi inceleme gezisi gerçekleştirdiler.
Üniversitedeki programlarına senato toplantısı öncesinde Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın’ın 8 yıllık bir değerlendirme sunumu ile başlayan YÖK Üyeleri Er ve Dedeoğlu ziyaretlerini Gümüşhane Üniversitesini ve şartlarını yerinde görmek ve atanacak rektörün bu şartlara en uygun isim olması için bir inceleme yapmak amacıyla gerçekleştirdiklerini söylediler.
Yeni bir üniversite olmasına rağmen kısa sürede fiziki ve akademik altyapısını tamamlayarak önemli bir Yükseköğretim Kurumu haline gelen Gümüşhane Üniversitesinin gelecekte de bu gelişme trendini devam ettirebilmesi için YÖK olarak titiz bir rektör adayı belirleme çalışması yürüttüklerini söyleyen YÖK Üyeleri Prof. Dr. Rahmi Er ve Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Gümüşhane Üniversitesindeki gelişmelerden memnun kaldıklarını ve kısa sürede yerleşik bir yükseköğretim kurumu ile karşılaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.
Rektörlük belirleme sürecinde seçimlerin kaldırılmasının isabetli bir karar olduğunu vurgulayan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın ise, “Rektörlük seçimleri üniversitelerde kutuplaşmalara neden olan bir uygulamaydı. 676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile belirlenen yeni süreç üniversitelerdeki kutuplaşmaların önüne geçecektir. Dolayısıyla üniversitelerdeki enerji boşa harcanmayacaktır. Yeni atama usulü ile ilgili YÖK’ün başlatmış olduğu atama sürecinde ise YÖK üyelerinin bizzat üniversitelere gidip inceleme yapması ve üniversite paydaşları ile bizzat görüşerek onların fikirlerini dikkate alması yararlı olacaktır.” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38