banner333

banner309

Pembe Kimlik En İyi İkinci Film Oldu

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi olan Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından çekilen "Pembe Kimlik" isimli belgesel film, belgesel sinema alanının en prestijli festivali olan 11. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’nü alarak ‘En İyi İkinci Film’ ödülüne layık görüldü.

Gümüşhane Üniversitesi 03.05.2019, 10:00
Pembe Kimlik En İyi İkinci Film Oldu
banner400

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi olan Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından çekilen "Pembe Kimlik" isimli belgesel film, belgesel sinema alanının en prestijli festivali olan 11. Uluslararası TRT Belgesel Ödülleri’nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’nü alarak ‘En İyi İkinci Film’ ödülüne layık görüldü.

Yönetmenliğini İletişim Fakültesi öğrencisi Tolunay Tekmek’in, Görüntü Yönetmenliğini 2017 yılında “Kırmızı” belgeseli ile en çok ödül alan film unvanını elde eden Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Abdurrahman Demir’in üstlendiği filmin danışmanlığını ise Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğretim üyesi İletişim Fakültesi Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten üstlendi. Çekimleri Şanlıurfa’da gerçekleştirilen film festival süresince sinemaseverler tarafından büyük ilgi gördü. 6 gün süren festivalin ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirilirken tören TRT Belgesel Kanalında canlı olarak yayınlandı. TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ile birlikte birçok protokol üyesinin katıldığı ödül töreninde, ödül filmin yönetmeni Tolunay Tekmek’e takdim edildi.

3 kategoride 101 ülkeden 1605 filmin başvurduğu, Türkiye’nin belgesel sinema alanındaki en prestijli festivali olarak kabul edilen bir etkinlikten ödül alan Tolunay Tekmek, katıldıkları ilk festival olan TRT Belgesel Ödülleri’nden ödül aldıkları çok mutlu olduklarını belirtti. Üniversitemizin ve akademisyenlerimizin büyük desteği olduğunu ifade eden Tekmek, önemli bir toplumsal konuya ışık tutmayı amaçladıklarını ve bu konuya değinen eserlerinin de takdir gördüğünü söyledi. Filmin danışmanı ve Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten ise oldukça riskli bir konuyu belgesel sinema gibi seçkin bir alanda topluma duyuran ve nitelikli bir eser ortaya çıkaran öğrencilerini tebrik etti. Gümüşhane Üniversitesi adının belgesel film camiasında artık sıkça duyulduğunu ve belli bir saygınlığa eriştiğini ifade eden Türten, “Uluslararası etkinliklerde üniversitemizin isminin anılması olağan hale geldi. Belgesel otoriteleri ve TRT ailesi üniversitemizin çalışmalarını takdirle karşılıyor. GÜFA’nın ve üniversitemizin bu alanda marka haline gelmesi bizlere mutluluk veriyor. Belgesel film çalışmalarımız 2019 yılı içinde yapım aşamasında olan 8 filmle devam edecek. Bu konuda desteğini her zaman hissettiğimiz Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e ve İletişim Fakültesi ailesine sonsuz teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Aldıkları bu ödülün kendilerini gururlandırdığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek yarışma hakkında şu açıklamalarda bulundu. “İletişim Fakültemiz, Üniversitemizin 2008 yılından kurulmasından sonra kısa bir süre içerisinde akademik yapısını ve programlarını oturtan, gerçekten Gümüşhane Üniversitesi’nin parlayan yıldızı olan fakültemizdir. İletişim Fakültemiz bizim dış yüzümüz, gülen yüzümüzdür. Fakültemiz uygulama birimi olan Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından çekilen "Pembe Kimlik" isimli belgesel film projemiz, 11. Uluslararası TRT Belgesel Ödüllerinde ‘En İyi İkinci Film’ ödülüne layık görüldü. Bu nedenle hem emeği geçen arkadaşlarımıza, idari kadromuza hem de projelerde görev alan bütün öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum. Bu başarılarımızın artarak devam edeceğine inanıyorum. Biz iddialıyız, Türkiye’nin çok iyi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uzmanlarını, Radyo Televizyon ve Sinema alanında ve Gazetecilik alanında yetişmiş elemanlarını biz mezun ediyoruz, biz mezun edeceğiz. Bu başarı artarak devam edecektir. Hazırladıkları bu ‘Pembe Kimlik’ adlı belgesel ile bizleri gururlandıran öğrencilerimiz Tolunay Tekmek, Abdurrahman Demir, Aylin Kin ve Kader Kızılateş’i tebrik ediyorum. Öğrencilerimize yol gösteren ve belgeselin ortaya çıkmasında emek harcayan GÜFA Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten başta olmak üzere tüm İletişim Fakültesi akademik ve idari personelimize de teşekkür ediyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11