banner333

banner309

Patent ve Faydalı Model Eğitim Semineri Başlıyor

Gümüşhane Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Patent ve Faydalı Model Online (Çevrim İçi) Eğitim Semineri 8 Temmuz’da yapılacak.

Gümüşhane Üniversitesi 07.07.2021, 17:15
Patent ve Faydalı Model Eğitim Semineri Başlıyor
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Patent ve Faydalı Model Online (Çevrim İçi) Eğitim Semineri 8 Temmuz’da yapılacak.

Seminerde Tük Patent Kurumu Sınai Mülkiyet Uzmanı eğitmen Ece Baydar tarafından ‘Patent/Faydalı Model Temel Kavramlar, Tescili ve Tescil Sonrası İşlemler’ ve Sınai Mülkiyet Uzmanı eğitmen Ceren Bora Orçun tarafından da ‘Çalışan Buluşları, Yükseköğretim Kurumlarında Gerçekleştirilen Buluşlar Kamu Destekli Projelerde Ortaya Çıkan Buluşlar ve Buluş Bildirim Zorunluluğu’ konularında bilgiler verilecek. 

Patent/Faydalı Model Çalışma Grubu Lideri ve Gümüşhane Üniversitesi Patent Temsilcisi Doç. Dr. Sefa Yalvaç’ın düzenlediği, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ve Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in katılacağı çevrim içi program 8 Temmuz 2021 tarihinde saat 14.00’de gerçekleştirilecek.

Düzenlenecek program hakkındaki görüşlerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Faydalı model; ülkemizde ve dünyada yeni olan, sanayiye uygulanabilen buluşların sahiplerine koruma hakkı sağlayan bir sistemdir. Uzun uğraşlar sonunda bulduğumuz bir buluşun, başkaları tarafından iznimiz olmadan kullanılmaması için patent ve tescil işlemleri yapılmaktadır. Bir buluşun faydalı model olarak tescil edilebilmesi için ise yenilik ve sanayiye uygulanabilirlik gibi kriterleri taşıması gerekir. Tabi bu işlemlerinin yapılabilmesi için ise Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Patent ve Faydalı Model Online Eğitim Semineri’nin öneminin burada daha da açık bir şekilde ortaya çıktığını görmekteyiz. Bu nedenle de yapılacak eğitim seminerine ilgilenen ve bu yönde çalışmaları olan herkesi bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Zoom uygulaması üzerinden yapılacak seminere katılım hakkındaki bilgiler ve bağlantı linklerine aşağıdan ulaşılabilir.

https://zoom.us/j/98927605157?pwd=SGxZTlZ2ck1WSGNXQUk1dnRyOXBIZz09
Passcode: 525323
Webinar ID: 989 2760 5157

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39