banner333

banner309

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Akreditasyon Süreci

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, 2023 yılında İLEDAK (İletişim Araştırmaları Derneği) tarafından akreditasyon sürecine dahil oldu.

Gümüşhane Üniversitesi 23.12.2023, 22:19
İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Akreditasyon Süreci
banner400

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü, 2023 yılında İLEDAK (İletişim Araştırmaları Derneği) tarafından akreditasyon sürecine dahil oldu. Bu kapsamda, 16-19 Aralık 2023 tarihleri arasında İLEDAK Değerlendirme Ekibi, Üniversite ve İletişim Fakültesi'nde bir dizi inceleme ve değerlendirmelerde bulundu.

Ekip, kurumun eğitim programları, öğretim elemanları, fiziki altyapısı, öğrenci işleriyle ilgili süreçleri ve diğer alanlardaki çalışmalarını inceledi. Ayrıca, Medya Merkezi Birimleri'ni de ziyaret ederek, buradaki çalışmaları yerinde gözlemledi.

Dört gün boyunca kurum hakkında çeşitli bilgiler alan ve incelemelerde bulunan ekip, ara değerlendirme raporunu açıklamak için 21 Aralık 2023 tarihinde Üniversite Rektörlük Binası Senato Toplantı Salonu'nda Üniversitemiz yöneticileriyle bir araya geldi.

Ekip Başkanı Prof. Dr. Dursun Gökdağ, saha incelemesinin ardından hazırlanan raporu İletişim Fakültesi Dekanı ve Halkla İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır'a teslim etti. Raporda, bölümün genel olarak akreditasyon kriterlerine uygun olduğu belirtilirken, bazı alanlarda geliştirmeye açık alanlara da dikkat çekildi.

Akreditasyon konusunda kararı, değerlendirme ekibinin raporu ve önerisi doğrultusunda İLAD Yönetim Kurulu verecek.

Konu hakkında açıklamalar

Konu hakkında açıklamalarda bulunan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır, akreditasyon sürecinin zorlu bir süreç olduğunu belirterek, "Yol açmak kolay bir süreç değil. Yaklaşık üç yıldır çalışıyorduk. Bu süreç tamamen emek istiyor; ama emekle birlikte süreç bütün ekibin de katılımını gerektiren bir çalışma aşamasını kapsıyor. Bu anlamda bundan sonra akreditasyon sürecine dâhil olacak tüm yönetici hocalarıma tavsiyem, bu zorlu süreçte bütün bölümlerin ve programların akademik kadrolarını işin içine dâhil etmeleri ve süreci böyle yönetmeleridir. Çünkü bu yol, tek başına yürünecek bir yol değil." dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise akreditasyonun, bir eğitim kurumunun kalitesini ve ulusal standartlara uygunluğunu değerlendiren kapsamlı bir süreç olduğunu belirterek, "Bu süreç, kurumunuzun eğitim kalitesini artırarak öğrencilere daha iyi bir öğrenme deneyimi sunmasına katkıda bulunur. Geleceğin liderleri, iletişim dünyasında etkili ve bilinçli bir şekilde yer alacak olan öğrencilerimiz için sunduğumuz eğitimde, ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğumuzun tescillenmesi demek, Üniversite olarak bizlere sorumluluklarımızı daha da artırma fırsatı sunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49