banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi’nde Öğrenciler Deneyimlerini Paylaştılar

Gümüşhane Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü ve Genç Kızılay Gümüşhane Kulübü tarafından Erasmus Öğrenci Değişim Hareketliliği Etkinliği gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi 08.04.2022, 08:55
Gümüşhane Üniversitesi’nde Öğrenciler Deneyimlerini Paylaştılar
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlik, Dış İlişkiler Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Büşra Tosunoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmalarının adından Koordinatörlükte Erasmus Sorumlusu olarak görev yapan Öğr. Gör. Ayşe Güneş tarafından Erasmus Öğrenci Değişim Hareketliliğinin tanıtımı ve başvuru süreçlerine yönelik bilgiler verildi. Programın son bölümünde daha önce öğrenci değişim hareketliliğine katılan öğrenciler, yurtdışı deneyimlerini katılımcılarla paylaştılar. İlgiyle takip edilen etkinlik soru cevap bölümüyle birlikte sona erdi.

14 ülke ve 48 üniversite ile ikili anlaşmamızın bulunduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Dünya, yaşanılan dijital çağ ile birlikte erişimi kolay ve etkileşimi yoğun bir yer olmaya başladı. Üniversitelerin bu etkileşimden faydalanması, özellikle öğrencilerimizin burada deneyim edinmeleri büyük önem kazanmaktadır. Erasmus programının amacı da tam bu noktada ortaya çıkmaktadır. Öğrencilerin farklı ülkeleri görmesi, farklı kültürleri tanıması, kendi kültürünü tanıtması ve uluslararası alanlarda tecrübe kazanması bakımından yurtdışı eğitimlerin önemi büyük olmaktadır. Gümüşhane Üniversitesi olarak yurtdışı anlaşmalarımızın bulunduğu ülke ve üniversitelere her yıl öğrencilerimizi gönderiyoruz.

Gümüşhane Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü bu yönde sürekli çalışmalar yapmakta ve öğrencilerimizi yönlendirmektedir. Erasmus Öğrenci Değişim Hareketliliği etkinliği adıyla gerçekleştirilen programda da daha öncesinden yurtdışı eğitimini deneyimlemiş öğrencilerimiz sürece ilişkin önemli bilgiler ve deneyimler sundular. Bundan dolayı programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen Dış İlişkiler Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Büşra Tosunoğlu, Erasmus Sorumlusu Öğr. Gör. Ayşe Güneş, Genç Kızılay Gümüşhane Kulübü’ne ve deneyimlerini paylaşan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46