banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesinde Eğitim Güz Döneminde Uzaktan Yapılacak

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, ÜNİDOKAP üst kurul toplantısının ardından bölgedeki 15 üniversitede güz döneminde eğitimin uzaktan yapılacağını duyurdu.

Gümüşhane Üniversitesi 08.09.2020, 20:03
Gümüşhane Üniversitesinde Eğitim Güz Döneminde Uzaktan Yapılacak
banner400

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, ÜNİDOKAP üst kurul toplantısının ardından bölgedeki 15 üniversitede güz döneminde eğitimin uzaktan yapılacağını duyurdu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ev sahipliğinde online olarak gerçekleştirilen Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİDOKAP) üst kurul toplantısına katılan Rektör Zeybek, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Bölgesindeki 14 Üniversite Rektörü ile 2020-2021 akademik yılı güz yarıyılı eğitim öğretim süreciyle ilgili toplantı düzenlediklerini söyledi.

Dönem Başkanlığını Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın üstlendiği ve video konferans yoluyla gerçekleştirilen toplantıda yeni eğitim-öğretim yılının süreçleri ve işleyişine yönelik fikir alışverişinde bulunulduğunu kaydeden Rektör Zeybek, “Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİDOKAP) olarak belirlenen günlerde toplantılar yaparak bir araya geliyor ve görüşmeler düzenliyoruz. Görüşmelerde, DOKAP Bölgesinde yer alan üniversiteler arasında eğitim-öğretim, sanat ve kültür, araştırma-geliştirme ve proje, toplumsal hizmet ve bölgesel kalkınma konularında işbirliklerinin ele alınması ve yeni eğitim-öğretim yılının üniversitelerimizle nasıl işleneceği üzerine fikir alışverişinde bulunduk. Bilindiği üzere ülkemizde ve dünyada etkisini halen devam ettiren Koronavirüs (COVİD-19) salgını dolayısıyla üniversitemizde online eğitimler devam etmektedir. Yaşanan salgın dolayısıyla Yükseköğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun görüşleri çerçevesinde üniversitemizde eğitimlerin yapılmasına dair izlenecek yolları üniversite Rektörlerimiz ile birlikte istişare edip en makul çözüm yolunu bulmaya çalışmaktayız. Yapılan toplantıda bazı ortak kararlar alındı. Bunlar: Yükseköğretim Kurulu’nun ‘Küresel Salgında Yeni Normalleşme Rehberi’ Sağlık Bakanlığı’nın görüşleri, salgının ülkemizde geldiği son durum, öğrencilerin seyahat, konaklama, sosyal koşullar ve sürdürülebilir eğitim-öğretim süreçleri gibi birçok faktörü ve bunların salgının yayılması üzerindeki etkisini detaylı olarak değerlendirilmiş ve Güz Yarıyılında eğitim-öğretimin büyük oranda dijital imkânlar kullanılarak Uzaktan Öğretim yöntemiyle yapılmasına, Pandemi döneminde eğitimin-öğretimin kalitesinin artması ve öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için 14 üniversitenin uzaktan öğretimde iş birliği içinde hareket edilmesine, 14 Üniversitenin öğrencilerin mevcut şartlarda kütüphane ve benzeri kampüs imkanlarını kullanmasına, Eğitim öğretim süreciyle ilgili detaylı kararların Senatolarda alınarak kamuoyuyla paylaşılmasına karar verildi. Online olarak gerçekleştirilen toplantıya dönem başkanlığı ve ev sahipliği yapan Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman başta olmak üzere ilk kez aramızda bulunan Rektörlerimiz ve diğer tüm Rektörlerimize toplantıya katılımlarından ve sundukları görüşlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Dönem Başkanlığını Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın yaptığı ve video konferans yoluyla gerçekleştirilen toplantıya Gümüşhane Üniversiteis Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in yanı sıra Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın,  , Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Hitit Üniversitesi Rektörü Ali Osman Öztürk, Artvin Çoruh Üniversitesi Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan katıldı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09