banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi Uluslararası Öğrencilerinden Kızılay Engelsiz Birimine Zeybek Dansı

Gümüşhane Üniversitesi uluslararası öğrencileri, Gümüşhane Kızılay Engelsiz Birimi ekibine sıcak bir karşılama düzenledi.

Gümüşhane Üniversitesi 23.11.2023, 16:09
Gümüşhane Üniversitesi Uluslararası Öğrencilerinden Kızılay Engelsiz Birimine Zeybek Dansı
banner400

Gümüşhane Üniversitesi uluslararası öğrencileri, Gümüşhane Kızılay Engelsiz Birimi ekibine sıcak bir karşılama düzenledi.

Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından TÖMER Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen etkinlikte, uluslararası öğrenciler iki aylık kısa bir sürede öğrendikleri zeybek gösterisini sundular. Zeybek dansı gösterisi izleyenlerden büyük beğeni topladı.

Zeybek dansı gösterisi sonrasında Afrikalı ve Azerbaycanlı öğrenciler de kendi kültürlerine ait dans gösterileriyle etkinliğe katkıda bulundular.

Gümüşhane Kızılay Engelsiz Birimi Başkanı Yavuz Tanguroğlu, "Gümüşhane Kızılay Engelsiz Birimi olarak öğrencilerimize Engelsiz İkram Aracımızda ücretsiz çay ve çeşitli ikramlarda bulunmaya devam ediyoruz. Uluslararası öğrencilerimiz tarafından bizlere sunulan zeybek dans gösterisi bizleri çok memnun etti. Bu vesileyle de programın düzenlenmesinde emeği geçen başta Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız ve Öğr. Gör. Ahmet Sayın olmak üzere tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, "Öncelikle öğrencilerimizi kutluyorum. Gümüşhane Kızılay Engelsiz Birimi'nin Üniversitemizdeki öğrencilere yönelik ikramları güzel bir davranışa vesile olmaktadır. Gümüşhane Üniversitesi olarak böylesi anlamlı etkinlikleri takdir ediyor ve destekliyoruz. Üniversitemiz çatısı altında eğitimlerine devam eden Uluslararası öğrencilerimizin Türk kültürünü öğrenmeleri ve bu yönde tecrübe etmeleri bizleri hayli mutlu etmektedir. Bu vesileyle de etkinliğe katkıda bulunan Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Dr. Öğr. Mustafa Ayyıldız olmak üzere tüm koordinatörlük çalışanlarımıza ve öğrencilerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Etkinlik, uluslararası öğrencilerin Türk kültürünü öğrenme ve tanıtma çabalarını yansıtması açısından önemli bir örnek teşkil ediyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:08
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:30
Yatsı 21:03