banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi'nde Sanal Mezuniyet Töreni

Gümüşhane Üniversitesi’nin kuruluş yıldönümü ve mezuniyet töreni sanal ortamda kurumun bütün sosyal medya hesaplarından canlı yayınla gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi 26.06.2020, 22:52
Gümüşhane Üniversitesi'nde Sanal Mezuniyet Töreni
banner400

Gümüşhane Üniversitesi’nin kuruluş yıldönümü ve mezuniyet töreni sanal ortamda kurumun bütün sosyal medya hesaplarından canlı yayınla gerçekleştirildi.

Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle öğrencilerin iptal edilen mezuniyet töreni sanal ortamda gerçekleştirildi. Üniversitenin Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden gerçekleştirilen törene TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş gönderdikleri video ile katılım sağlarken, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek’in de canlı yayına katıldığı törende, bölümlerinde dereceye giren 54 öğrenci hazır bulundu. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının hayatın akışını büyük ölçüde değiştirdiğini dile getirerek, “Salgından dolayı bütün üniversitelerimiz ve eğitim kurumlarımız yaşanan bu değişimden etkilendi. 23 Mart tarihinden itibaren üniversite olarak uzaktan eğitim sistemiyle birlikte öğrencilerimizin derslerini, ara sınavlarını, finallerini ve bütünlemelerini dijital imkanlar çerçevesinde gerçekleştirdik. Geçen yıl bu dönemlerde kampüsümüzde coşkulu bir şekilde düzenlediğimiz mezuniyet törenimiz aklımıza geliyor. Bu yıl benzer tabloları yaşayamamanın öğrencilerimizle, velilerimizle, akademisyenlerimiz ve idari personelimizle fiili bir mezuniyet töreni gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşamaktayız. Lakin öğrencilerimize herhangi bir program yapmadan da 2019-2020 eğitim-öğretim yılının sonunu getirmek istemedik. Bu süreçte dijital dönüşümden birçok etkinlik gibi mezuniyet töreni de nasibini aldı. Bugün, hem mezunlarımızın hem ailelerinin büyük emek verdikleri ve akademisyenlerimizin öğrencilerine bir evlat şefkati ile verdiği eğitimlerinin meyvesini aldığı uzun bir sürecin son günüdür.  Türkiye’nin en genç üniversiteleri arasında yer alan Gümüşhane Üniversitesi 31 Mayıs 2008 tarihinde kurulmuştur. Üniversitemizin 12’nci yılını tamamlamak üzereyiz. 2008 yılında kurulmuş üniversiteler içerisinde hızlı büyüyen, hızla gelişen, sadece yatay olarak değil, aynı zamanda dikey büyümesini de sürdüren bir üniversiteyiz. Geldiğimiz bu noktaya kadar arkamıza baktığımızda üniversite olarak büyük başarılara imza attığımızı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Sevgili öğrencilerimiz bundan sonraki süreç sizin için bir son değil, yeni bir başlangıçtır. Üniversiteler sadece sizi bir mesleğe göre yetiştiren kurumlar değil, aynı zamanda hayata hazırlandığınız kurumlardır. Tabi bugünlere geldiniz, bu heyecanı ve bu coşkuyu yaşarken bunun en önemli mimarı ailelerimizdir. Onların sizleri ne emeklerle yetiştirip, bugünlere getirdiklerini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle de mezun öğrencilerimizin ailelerine buradan çok teşekkür ediyorum.  Bugün burada gerçekleştirdiğimiz sanal mezuniyet töreninde, üniversitemizin çeşitli bölümlerinden öğrenimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan 2107 lisans,   1461 ön lisans, 41 yüksek lisans ve 5 doktora olmak üzere toplam 3614 öğrencimizi mezun ediyoruz. Bu vesileyle başarılı bir şekilde tamamladığımız 12’nci kuruluş yıldönümünün hayırlı olmasını diliyor ve mezun olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Törene video ile katılım sağlayan Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş da düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “Eğitim hayatına başladığı günden beri Gümüşhanemizin bilimsel ve ekonomik olarak kalkınmasında çok önemli bir vazife üstlenen üniversitemizin bugün yeni bir mezuniyet töreni ile bir aradayız. Mezun olan kardeşlerimizi tebrik ediyor, bundan sonraki hayatlarında onlara başarılar diliyorum. Eminim ki ülkemizin kalkınmasında ve gelişmesinde çok önemli vazifeler üstleneceklerdir. Ayrıca Gümüşhane ili ve halkını tanımalarının onlar için büyük farkındalık olduğunu düşünüyorum. Sayın Rektörümüz başta olmak üzere bütün akademik kadroyu tebrik ediyorum. Mezuniyet töreninizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Milletvekili Pektaş’ın konuşmasının ardından mezuniyet hakkında duygu ve düşüncelerini aktaran Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ise “Geçen yılki mezuniyet töreninde sizlerle birlikte olmak bizleri çok mutlu etmişti. Bu yıl maalesef bu salgın sürecinde insanların sağlığı açısından fiziki birlikteliği yaşayamamanın üzüntüsü içerisindeyiz. Sanal ortamda da olsa bugün yapılan törende sizlerle birlikte olmak ve bu sevinci paylaşmak bizim için çok özel ve anlamlı bir duygudur. Üniversiteler sizleri önemli yerlere taşıyacak yegane yerlerdir. Üniversitemiz de bu nedenle önemli bir misyonu ifade ediyor. Sayın Rektörümüze bu platformda sizlerle buluşma fırsatını bana tanıdığı için çok teşekkür ediyorum. Buradan bütün mezun öğrencilerimizin mezuniyetlerini kutluyorum” ifadelerine yer verdi. 

Vali Taşbilek’in öğrencilere seslenişinin ardından törene gönderdiği bir video ile katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, “Bugün kadim şehirlerimizden Gümüşhanemize değer katan Gümüşhane Üniversitemiz yeni mezunlarını veriyor. Genç bir üniversite olarak gurur verici bir durumdur. Bu nedenle de Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. Mezuniyet heyecanı yaşayan gençlerimizi kutluyor, ailelerine de gözünüz aydın diyorum. Değerli öğrenciler, değerli gençler yükseköğreniminizi tamamladınız ve mezuniyete hak kazandınız. Bugünden sonra hedeflerinize ulaşmak için gayret edeceksiniz. Çalışmadan, gayret etmeden bir hedefe varmak mümkün değildir. İnsan yenildiği zaman değil, pes ettiği zaman tükenir. Yapmanız gereken aldığınız eğitimi hayatınıza uyarlamaktır. Koronavirüs sebebiyle dijital ortamda gerçekleştirilen mezuniyet töreninin hayırlı olmasını diliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadeleriyle mesajını iletti. 

Protokol konuşmalarından sonra üniversite birincisi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Efe Can Aktaşlı’ya söz verildi. Aktaşlı, “Gümüşhane Üniversitesi’nden birinci olarak mezun olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 4 yıllık lisans eğitimimiz sona eriyor. Bu süreçte bizleri mesleki anlamda eğiten hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Üniversitemize de bizlere sunduğu imkânlardan dolayı minnettarım. 4 yıl boyunca projeler üretmeye çalıştık. Bu projeleri beraber ürettiğimiz arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Ve tabii ki en büyük teşekkür ailemedir. Her zaman onların desteğiyle hareket ettim. Bu birincilik de onlara hediyemdir. Tüm mezun arkadaşlara ve mezun olacaklara başarılar diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Törenin devamında üniversite birincisi Efe Can Aktaşlı’yı temsilen Medya Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez mezuniyet kütüğüne plakasını çaktı. Plaka çakılmasının ardından dereceye giren öğrencilerin mezuniyetleri ile ilgili duygu ve düşüncelerinin yer aldığı bir video sunumu yapıldı. 

Rektör Zeybek, üniversite derecelemesinde ilk üçe giren öğrencilerle tek tek konuşup, kendilerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ayrıca mezuniyet töreninin gerçekleşmesinde emeği geçen Rektör Yardımcılarına, Rektör Danışmanlarına, Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcılarına, Medya Merkezi Koordinatörüne ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür etti. 

Tören, öğrencilerin sanal ortamda kep atmasıyla sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59