banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi Film Festivalinde Finalde!

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Gümüşhane Üniversitesi 11.09.2019, 13:42 11.09.2019, 13:47
Gümüşhane Üniversitesi Film Festivalinde Finalde!
banner400

Yönetmenliğini İletişim Fakültesi öğrencisi Tolunay Tekmek'in yaptığı “Pembe Kimlik” adlı belgesel film, 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivalinde 87 film arasından ilk 6 film arasına girmeyi başardı. Belgesel film ayrıca, 5. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivalinde 111 ülkeden 3238 film arasından belgesel kategorisinde ilk 9 film arasına girerek finale kaldı. “Pembe Kimlik” isimli belgesel filmin yönetmenliğini Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Tolunay Tekmek, Görüntü Yönetmenliğini Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Abdurrahman Demir üstlendi. GÜFA Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burak Türten’in danışmanlığını üstlendiği filmin çekimleri Şanlıurfa’da gerçekleştirilmişti. Doğuştan cinsel bozukluğu olan erkeklerin zorlu yaşam öyküsünün anlatıldığı filmin, belgesel sinema alanının en önemli yarışmalarından olan 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde finale kalması sinema otoritelerince takdir topladı. Filmin yönetmeni Tekmek, “Çok mutluyum. Üniversitemizi böyle prestijli bir festivalde temsil etmek benim için gurur verici. Daha önce TRT Belgesel Ödülleri’nden, Okan Üniversitesinden ve Kültür Üniversitesi’nden ödülle döndük, umarım Altın Koza Film Festivali’nden ve Marmaris Film Festivali’nden de ödüllerle dönüp Gümüşhane Üniversitesi Film Atölyesinin farkını orada hissettiririm” dedi. Filmin danışmanı ve GÜFA Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Burak TÜRTEN, “Altın Portakal, Altın Koza ve TRT Belgesel Ödülleri sinemamızın en seçkin ödülleri arasında. Tarihte bu festivallerden ödülle dönen usta isimler Türk sinemasına önemli katkılarda bulunmuştur. Bu noktada en önemli ve köklü festivallerden olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivalinde finale kalmayı da oldukça değerli buluyorum. Umarım bu iki finalistlik haberini ödül gecesi ödüllerle taçlandırırız. Bu vesile ile filmde emeği geçen tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek alınan bu başarılar hakkında şunları dile getirdi. “Üniversitemizin övünç kaynağı olan İletişim Fakültesi’nin uygulama birimi Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından çekilen ‘Pembe Kimlik’ isimli belgesel film, 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivalinde ilk 6 film arasına girdi. Bir başka film festivali olan 5. Marmaris Uluslararası Kısa Film Festivalinde de ilk 9 film arasına girdi. Öğrencilerimizin almış olduğu bu iki önemli başarı bizleri gururlandırdı. Bu tür projeler ve başarılar herkes tarafından duyulmalıdır. Yalnızca İletişim Fakültesi öğrencilerimiz değil diğer bölümlerimizin de birbirinin nasıl başarılar yakaladığını görmesi önemlidir. Çünkü bu başarı hepimizin ve başarı paylaşıldıkça güzelleşiyor, değerleniyor. Gümüşhane Üniversitesi’ni her alanda temsil etme ve tanıtma görevi de üstlenen bu öğrencilerimizi ve hocalarımızı kutluyor, festivalde başarılarının devamını diliyorum.”
 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09