banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi 12. Sınıf Öğrencileri Ağırladı

İlimiz Merkez ve İlçe Ortaöğretim 12’nci Sınıf öğrencilerinin bilinçli üniversite tercihlerinde bulunmalarına katkı sağlamak ve kariyer planlamalarına destek olma amacıyla Gümüşhane Üniversitesinde bölüm tanıtımları gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi 20.05.2022, 14:39
Gümüşhane Üniversitesi 12. Sınıf Öğrencileri Ağırladı
banner400

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği çerçevesinde 16-17 Mayıs 2022 tarihlerinde Üniversitemizin Edebiyat Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve İletişim Fakültesi’nde öğrencilerin kariyer hedeflerine ilişkin bölüm tanıtımları gerçekleştirildi.

Rektör Halil ibrahim Zeybek gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili şu ifadelere yer verdi: “Toplum hayatında hepimiz bir meslek sahibi olmak isteriz. Buradaki en önemli unsur doğru meslek seçimidir. Kişiliğimize, eğilimlerimize ve yeteneklerimize uygun, kendimizi ortaya koyabileceğimiz bir mesleği seçmek mutlu, huzurlu ve başarılı bir yaşamın ilk basamağıdır. Genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde, gençleri üretken hale getirebilmek için onların meslek sahibi olmalarına yardımcı olmak gerekir. Meslek seçme aşamasında olan gençlerin kendilerini tanımaları, zayıf ve güçlü yönlerini, beceri ve yeteneklerini bilmeleri büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla Üniversitemiz Kariyer Merkezi, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Üniversitemizdeki bölümleri tanıtmak amacıyla Üniversite hayali kuran öğrencilerimize kapılarımızı açtık. İki gün süren programlarda fakültelerimizdeki hocalarımız tarafından ilgili tüm bölümlerin tanıtımlarının yanı sıra iş olanakları, mesleğin yeterlilikleri ve mesleğin katacağı değerler öğrencilere anlatıldı. Kariyer hedefleri doğrultusunda Üniversitemize gelen öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum. Programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi olmak üzere bütün herkesi kutluyor, programların tanıtılması aşamasında katkı gösteren hocalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59