banner333

banner309

GÜFA, Festival'den ödülle döndü

GÜFA, Festival'den ödülle döndü

Gümüşhane Üniversitesi 01.05.2017, 18:43
GÜFA, Festival'den ödülle döndü
banner400

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi olan Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından çekilen ‘Kırmızı’ belgeseli 10. Uluslararası İnönü Kısa Film Festivali’nde 475 belgesel arasından ‘En iyi ikinci belgesel film’ ödülüne layık görüldü.

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi uygulama birimi olan Gümüşhane Film Atölyesi (GÜFA) tarafından çekilen Kırmızı belgeseli başarısına bir yenisini daha ekledi. Yönetmenliğini Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü 2. Sınıf öğrencisi Abdurrahman Demir'in yaptığı, çekimleri Konya’da gerçekleştirilen "Kırmızı” belgesel filmi İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Kısa Film Festivali’nde belgesel dalında en iyi ikinci belgesel ödülünü aldı.

25-28 Nisan tarihleri arasında Malatya’da düzenlenen 10. Uluslararası İnönü Kısa Film festivali 4 gün sürdü. Festival boyunca Yapımcı Mahmut Avcı, Prof. Dr. Nezih Orhon ve ünlü oyuncular Şafak Karali, İpek Tuzcuoğlu ve Müjde Uzman gibi isimler söyleşi gerçekleştirdi. Ayrıca festivalde, İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oda Müziği Orkestrası konser verdi. Festivalin ödül töreni İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Gösteri Salonu’nda gerçekleştirildi. 475 filmin yarıştığı festivalde, ödülleri sinema ve televizyon dünyasının önde gelen, tanınmış isimleri takdim etti. “Kırmızı” belgesel filminin yönetmeni Abdurrahman Demir ödülünü Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Nezih Orhon’un elinden aldı.  

Ulusal ve uluslararası olmak üzere 2 kategoride filmlerin yarıştığı festivale, Türkiye'nin Oscar adayı Kalandar Soğuğu filminin Yönetmeni Mustafa Kara, sinema yazarı Banu Bozdemir, Yapımcı, yönetmen Semra Güzel Korver, Yapımcı Mahmut Avcı, Eleştirmen Fırat Sayıcı, İstanbul Şehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Peyami Çelikhan, Müzisyen Saki Çimen, ünlü oyuncular Müjdat Uzman, İpek Tuzcuoğlu, Esra Ronabar ve Zeynep Köse gibi isimler katıldı. 4 gün boyunca kısa film gösterimi, söyleşi, panel ve atölye çalışmalarının yer aldığı festival, 28 Nisan gecesi ödüllerin sahiplerine verilmesiyle son buldu.

Haber: Merve Özyürek

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59