banner333

banner309

GÜFA belgeselleri 2. Uluslararası Antalya Sinema Günleri Özel Seçkisinde

Antalya Sinema Derneği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Antalya Sinema Günleri'nde "Gümüşhane Film Atölyesi Seçkisi" başlıklı özel bir bölüm oluşturuldu.

Gümüşhane Üniversitesi 17.04.2017, 17:52
GÜFA belgeselleri 2. Uluslararası Antalya Sinema Günleri Özel Seçkisinde
banner400

GÜFA belgeselleri 2. Uluslararası Antalya Sinema Günleri Özel Seçkisinde

Antalya Sinema Derneği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Antalya Sinema Günleri'nde "Gümüşhane Film Atölyesi Seçkisi" başlıklı özel bir bölüm oluşturuldu. GÜFA tarafından üretilen ve film festivallerinde başarıdan başarıya koşan filmler bu özel bölümde sinemaseverlerle buluşacak. Gösterimler sonrası GÜFA Koordinatörü Öğr. Gör. Burak Türten ile şöylesi gerçekleştirilecek.

Haber: Merve Özyürek

Film festivalinde üç gün boyunca dünyadan ve Türkiye’den çok sayıda uzun ve kısa metraj kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel film seyirciyle buluşacak. Festival kapsamında yönetmen katılımlı söyleşilerin yanı sıra sinema profesyonelleri tarafından sinemayla ilgili sunum ve atölyeler de gerçekleştirilecek. Festivalin "Gümüşhane Film Atölyesi Özel Seçkisi" bölümünde; İletişim Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Yönetmen Hasan Erdoğmuş tarafından çekilen “İsterdim” belgesel filmi, 2. sınıf öğrencisi Yönetmen Abdurrahman Demir tarafından çekilen “Kırmızı” belgesel filmi, Yüksek Lisans öğrencisi Caner Özarslan tarafından çekilen “Bademler” belgesel filmi ve GÜFA Koordinatörü, Yönetmen Öğr. Gör. Burak Türten tarafından çekilen “Kamyon” belgesel filmi seçkide yer alacak. GÜFA seçkisi gösteriminden sonra akademisyen ve belgesel yönetmeni Öğr. Gör. Burak Türten ile GÜFA ve kendi filmleri hakkında söyleşi gerçekleştirilecek. 

Sinema yazarları, Alper Turgut ve Saffet Serdar Akbıyık, SİYAD üyesi sinema yazarları, Banu Bozdemir ve Fırat Sayıcı gibi isimlerin yer alacağı 2. Uluslararası Antalya Sinema Günleri 28 - 30 Nisan tarihleri arasında Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilecek.  Ayrıca festival bu yıl ilk kez ulusal kısa film yarışması düzenleyerek kısa filmcileri de ödülle buluşturacak. Festival herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:21
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:19
Yatsı 20:48