banner333

banner309

Deneme Yarışmasının Sonuçları Belli Oldu

Gümüşhane Üniversitesi tarafından lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik düzenlenen “15 Temmuz ve Milli İrade” konulu deneme yarışmasının sonuçları belli oldu. 

Gümüşhane Üniversitesi 08.07.2020, 19:07
Deneme Yarışmasının Sonuçları Belli Oldu
banner400

Gümüşhane Üniversitesi tarafından lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik düzenlenen “15 Temmuz ve Milli İrade” konulu deneme yarışmasının sonuçları belli oldu. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olması dolayısıyla üniversite tarafından günün anlam ve önemine yönelik “15 Temmuz ve Milli İrade” konulu bir deneme yarışması yapıldı. Jüri başkanlığını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır’ın yaptığı deneme yarışmasında “Bir Hamiyet Destanı 15 Temmuz” adlı eseriyle Fatmanur Aksoy 80 puan alarak birinci, “Hüzünden Düşen Bin Parça” adlı eseriyle Harun Aydın 77 puan alarak ikinci oldu. “En Yakıştığım Yerdeyim” adlı denemesiyle de İbrahim Şaşma ise aldığı 75 puanla üçüncü olarak ödüle layık görüldü. Katılımın yoğun olduğu yarışmada birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL ve üçüncüye de bin TL olmak üzere toplamda 6 bin TL değerinde ödül verilecek. 

Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, şunları söyledi: “Üniversitemiz tarafından yapılan ‘15 Temmuz ve Milli İrade’ konulu deneme yarışmasına çok yoğun bir katılım sağlandı. Katılımcılar hazırladıkları birbirinden değerli eserlerle bu yarışmaya katılım gösterdiler. Jüri üyelerimiz Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bayram Nazır, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Fatih Yalçın ve Rektör Danışmanımız Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız tarafından yapılan değerlendirme ve oylama neticesinde 3 katılımcı ödüle layık görüldü. Öncelikle katılan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Böylesi bir günün anlamına yönelik birbirinden değerli eserler ortaya koydular. Her yıl hatırlanması amacıyla kutlanan ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Gümüşhane Üniversitesi olarak ‘15 Temmuz ve Milli İradenin Şahlanışı’ konulu bir konferansımız da olacaktır. Yarışmanın kazananlarına ödülleri konferans esnasında isimleri okunarak verilecektir. Gazeteci-yazar Ekrem Kızıltaş beyefendinin de katılım göstereceği konferans COVİD-19 salgınından dolayı alınan tedbirler neticesinde sürecin devam etmesi durumunda telekonferans usulüyle yapılacaktır. Yarışmada ödüle layık görülen birinci olan Fatmanur Aksoy’u, ikinci olan Harun Aydın’ı ve üçüncü olan İbrahim Şaşma’yı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” 
 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59