banner333

banner309

AFSAD'dan Gümüşhane Üniversitesine Ödül

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Burak Türten tarafından çekilen "Kamyon" belgeseli 40 yıllık köklü bir geçmişe sahip AFSAD tarafından düzenlenen kısa film yarışmasında "En İyi Belgesel Film Ödülü"ne layık görüldü.

Gümüşhane Üniversitesi 20.12.2017, 08:06 19.12.2017, 16:59
AFSAD'dan Gümüşhane Üniversitesine Ödül
banner400

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Burak Türten tarafından çekilen "Kamyon" belgeseli 40 yıllık köklü bir geçmişe sahip AFSAD tarafından düzenlenen kısa film yarışmasında "En İyi Belgesel Film Ödülü"ne layık görüldü.

Yönetmenliğini Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü Öğretim Görevlisi Burak Türten’in yaptığı,13 ilde çekilerek bir yılda tamamlanan "Kamyon” belgeseli, 40 yıllık köklü bir geçmişe sahip Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği tarafından düzenlenen kısa film yarışmasında "En İyi Belgesel Film Ödülü"ne layık görüldü. Türk-İngiliz Kültür Derneği'nde düzenlenen ödül törenine Senarist, Oyuncu ve Yazar Ercan Kesal, Türk sinemasının duayen Görüntü Yönetmeni Aytekin Çakmakçı, iletişim alanının ilk kadın profesörlerinden sinema araştırmacısı Prof. Dr. Seçil Büker, Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Koray Ergün ile pek çok davetli ve sinemasever katıldı.

Yarışma kapsamında iki gün boyunca belgesel, kurmaca, canlandırma dalında film gösterimleri ve söyleşiler yapıldı. 296 filmin yarıştığı yarışmada ödülleri, sinema dünyasının önde gelen isimleri takdim etti. “Kamyon” belgesel filminin yönetmeni Öğr. Gör. Burak Türten ödülünü Belgesel Yönetmeni Gül Büyükmeşe'nin elinden aldı.

"Kırkıncı yılını kutlayan, köklü bir kurumdan ödül almak çok değerli"

Hem film süreci hem de ödül gecesi ile ilgili bilgi veren Öğr. Gör. Burak Türten, "Filmimiz bir yılda, 13 ilde çekilerek tamamlandı. Soğuk kış şartlarının daha iyi yansıtılabilmesi ve seyirciye aktarılabilmesi için iki kış mevsiminde çekimler yaptık. Karakterlerimizi seçmeden önce onlarla vakit geçirdik. Onlardan biri olmaya çalıştık. Bu zorlu süreçleri geçen filmimiz ile böylesi güzel bir seyirci kitlesine sahip, üstatlarımızın yer aldığı bir yarışmada bulunmak büyük mutluluk verici. Filmimizi izleyen seyircilerimizden güzel geri dönüşler aldık. Bu bizi daha memnun etti. Ödül almak tabi ki değerli. Kırkıncı yılını kutlayan, köklü bir kurumdan ödül almak çok daha değerli. Bu anlamda tüm jüri üyelerimize, meslek büyüklerimize, film ekibimize ve desteğini daimi olarak hissettiğimiz Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek'e sonsuz teşekkür ederim." açıklamasını yaptı.

Bu ödülle birlikte Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi son 1 yılda aldığı ödül sayısını 17’ye yükseltti. Ulusal ve Uluslararası etkinliklerde adından sıkça söz ettiren İletişim Fakültesi, otoritelerinin takdirini kazanmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09