banner333

banner309

16.02.2021, 10:44

ERCAN ÇİMEN’DEN ESKİŞEHİR’E SÜPRİZ ZİYARET

Yüreğinde taşıdığı Gümüşhane sevgisini gittiği her ile ve mekâna taşıyan Belediye Başkanı Ercan Çimen Bey misafirimizdi.

Gümüşhane’ye yapılan/yapılması planlanan yatırımlar için en son geldiği Ankara ziyaretinde Dernek Başkanımız İrfan Ataman Beyin daveti buluşmamıza vesile oldu.

Yüreğinde sıcaklık, yüzünde ve gözlerinde şehrine hizmet ettikçe daima ışıldayan tebessümüyle gördük Ercan Başkan’ı.

Gençlik yıllarının geçtiği, hatta hayat arkadaşını bulduğu bu güzel kente “Eskişehir benim ikinci vatanım” diyor.

O, kendisinde gördüğümüz gönül zenginliği, karşılıksız sevgisi, yüreğinden taşan insan sıcaklığıyla gönüllere girmeyi başarıyor.

Yunus Emre’nin memleketi Eskişehir’de “Yunus gönüllü” olduğunu konuşmaları ve davranışları ile belli ediyor.

Bu anlamda Gümüşhane’de görev yaparken yakından tanıdığım hayırsever babası rahmetli Necati Amca’nın yolunu takip ettiğini gösteriyor dostlarına…

"Ben gelmedim dava için

Benim işim sevi için,

Dost’un evi gönüllerdir,

Gönüller yapmaya geldim…” der gibi gecenin ilerleyen vaktinde gönüllerimizi imar etti Eskişehir’de.

Uzun süre görüşmeyince hasret giderdik. Eskişehir’den Gümüşhane’ye uzanan üç-dört saatlik görüşmemiz oldu.

Sohbete başlarken bakışları üzerimizde, hayali çok uzaklardaydı. Öyle ki, taa 37 yıl öncesine giderek zihni bir yolculuğa çıkardı bizleri.

“Sene 1984. Üniversite sınavında yüksek puanla Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini kazandım. Puanım başka fakültelere fazlasıyla yetiyordu galiba tercih hatası yaptım. Neyse nasip burasıymış. Hatta üç erkek kardeşiz, üçümüz de Eskişehir’de okuduk. Bugünkü yaşantımızda Eskişehir’in rolü çok büyük. Çok şeyler öğrendik. Üniversitede okurken Eskişehir Polis Gücünde futbol oynadım. Çok anıların hatıralarım var bu şehirde…”

Meğer spora yakınlığı taa gençlik yıllarından geliyormuş. Söz spora geldiğinde son zamanlarda Eskişehirspor gibi zor günlerden geçen Gümüşhanespor’u sorduk.

Biraz düşündü. Endişeli ama ümitsiz değildi. Yüzüne yayılan tebessümle başlattı anlatmaya: “Gümüşhanespor şehrimizin takımı ve markası. Hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Hiçbir Gümüşhaneli buna mesafeli duramaz. Yeni bir oluşum içindeyiz. Şirketleşme sürecini başlattık. Türkiye’de ve Dünya’da örnek aldığımız kulüp yapılarına benzer bir yapı üzerinde çalışıyoruz. Taraftarımızla birlikte hedeflerimize yürüyeceğiz.” dedi.

Ülkemizdeki futbolun turnusol kâğıdı Eskişehirspor ve Gümüşhanespor.

Futbolda yaşanan ahlak sorunları ve şeffaf olmayan yönetimler, kulüpleri borç batağına batırarak gidiyorlar.

Hala ülkemizde yürürlüğe girmeyen spor yasası yüzünden onlarca kulüp dernek statüsünde yönetilerek içleri boşaltıldı ve boşaltılmaya devam ediyor maalesef.

Ancak dürüst yönetici bulmak zor. O sebeple Ercan Beyin bahsettiği şirketleşme, gelir-gider dengesi bakımından son derece önemli ve örnek bir adım.

Sohbet konusu Gümüşhane ve Gümüşhaneliye hizmet olunca akan sular duruyor.

Konuşurken bazen duygusal anlarda yaşanmadı değil.

Geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz kendisinden önceki Belediye Başkanı merhum Mustafa Canlı’yı da hayırla yad ettik.

Hatta bir ara gözleri nemlenerek duygusallığı ses tonuna yansıdı: “Merhum Mustafa başkanımızın oğlu Emre var. Benim de bir oğlum var. Emre’nin yaşına yakın. Düşündüm ve empati kurdum. Genç yaşta bir evlat babasını kaybetti. O nedenle dünya fani. Kimseyi kırmaya üzmeye gerek yok. Yunus gibi sevelim sevilelim. Dünya kimseye kalmaz”

Bu cümleler çok kıymetli. Keşke tüm idareciler böyle düşünse demekten insan kendini alamıyor.

Seçim sonuçları belli olduğunda telefon açıp tebrik eden ilk kişi rakibi de olan merhum Mustafa Canlı’ olduğunu öğrendik.

Mustafa Canlı hepimiz için kıymetli bir hemşerimizdi. Gümüşhane’ye çok hizmetleri oldu. Ercan Bey’in vefa göstererek ismini şehrin merkezinde bir şelaleye vermesi herkesi memnun etti.

Sohbetimiz esnasında o kadar çok şey anlattı ki aklımda kalan birkaç hizmetini yazmadan geçmeyelim.

Göreve ilk geldiğinde 36 olan araç sayısını yedi yıl sonra 86’ya çıkarmayı başardı. Birçoğunu da hibe alarak…200’lerde olan personel sayısı bugün 500 geçmiş durumda.

Gümüşhane’ye yapılan modern kapalı pazar yeri bitti. Çok yakında hizmete açıyor.

Kuşburnunun vatanı Gümüşhane…Yıllar önce Tekke Köyünde yapılan ve daha sonra çürümeye yüz tutmuş “Gümüşsu Fabrikasını” şehre geri kazandırdı. “Artık bu fabrikanın sahibi tüm Gümüşhanelilerdir.” diye de ekledi.

Bu fabrikada yaz mevsiminde 200 kişi istihdam ediliyor.

Kendi ifadesiyle Gümüşsu’yu bir dünya markası yapmak gibi hedefi var.

Bitmedi…

Gümüşhane’de arsa en büyük sorun…

Dağların avuçlarında kurulan Gümüşhane’de kayalar iş makinelerine takılan kırıcılarla kırılıyor, devasa istinat duvarları ile arsa üretilip konutlar yapılıyor.

Toplu konut projesi... Gümüşhane’de 560 konutu bitirerek hak sahiplerine teslim edilmiş. Şimdi 360 konutun daha projesi hazırlanıyor.

Bir diğer projesi ise Gümüşhane’nin kent meydanı projesi. 17.200 m2 alan üzerine yapılacak meydan için salı günü İstanbul’dan proje ekibinin Gümüşhane’ye geleceğini söyledi.

Uzun süredir hepimizin beklediği Kayak Merkezi… Bu son ziyaretinde Turizm Bakanı ile görüşerek Süleymaniye Kayak Merkezi yapımı için 12 milyon TL ödenek verildiğini belirtti.

Gümüşhane belki de AVM’si olmayan ender illerden birisi.

Eski terminal yerine çok kapsamlı AVM inşaatının başladığını belirtti.

Daha niceleri…

Netice olarak diyebilirim ki, Ercan Çimen yaşamının her alanını sistem üzerine kurmuş. Sistem dışı bir iş yapmıyor. İşini takip ediyor ve sonuçlandırıyor.

Anlattıkları bana Gümüşhane’mize ve bakan olunca ülkemize büyük hizmetleri olan Eski Adalet ve Milli Savunma Bakanlarımızdan Mahmut Oltan Sungurlu Beyi hatırlattı.

Kim olursa olsun bu zor coğrafyaya hizmet edeni, altın kalpli hemşerilerimiz unutmuyor.

Ne diyelim…Belki de gelecekte Gümüşhane’nin yeni bir Oltan Sungurlu’su olabilir. Temenni ederiz.

Evet kıymetli okuyucular, insan hayatında öyle anlar vardır ki, çok kısa sürer ama bir ömrü özetleyecek haz verir insana…Biz de belediye başkanımızla görüşmemizde dernek yönetim kurulu olarak böyle bir anı yaşadık.

Kendine has üslubu ve tatlı sohbetiyle, uzun süre gidemediğimizden olacak, göz kapaklarımıza sinen sıla özlemimizi bir nebzede olsa giderdi. Var olsun.

Yolunuz açık, başarılarınız daim olsun Ercan başkanım.

Hayat arkadaşınızı bulduğunuz, anılarınızın hatıralarınızın tazelendiği Anadolu’nun kadim şehri Eskişehir’e “ikinci vatanınıza” sizi her zaman bekliyoruz…

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 03:47
Güneş 05:22
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:18
Yatsı 20:46