banner333

banner309

Şiran’da Cengiz Aytmatov Paneli Yapıldı

Gümüşhane’de Anadolu Mektebi yazar okumaları faaliyetleri kapsamında Cengiz Aytmatov paneli Şiran ilçesinde düzenlendi.

Eğitim 02.05.2024, 12:20
Şiran’da Cengiz Aytmatov Paneli Yapıldı
banner400

Geçtiğimiz yıllarda Mustafa Kutlu okumalarıyla ilgili okul ve il panelleri hazırlayan okullar bu kez Cengiz Aytmatov okumalarından edindiklerini çıktıları sunmak için bir araya geldi. Daha önce merkez ilçede yapılan panellerin bu yılki durağı Şiran ilçesi oldu.


Şiran Halk Eğitimi Merkezi Salonunda Şiran Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Orhan Arslan'ın öncülüğündeki panel kendisinin sunumuyla başladı ve Anadolu Mektebi tanıtımı yapıldıktan sonra panel sunumuna geçildi.

Başkanlığını Ahmet Eren Aslan'ın yürüttüğü panelde Şiran Şehit Teğmen Tuna Kara Anadolu Lisesi öğrencisi Sultan Turhan Cengiz Aytmatov Eserlerinde Mankurtlaşma, Şiran Fen Lisesi öğrencilerinden Hümeyra Tosun Cengiz Aytmatov Eserlerinde Kadın Tiplemeleri, Gümüşhane Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma Zehra Erdoğan Cengiz Aytmatov eserlerinde savaş, Gümüşhane Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi İlayda Kübra Karabulut Cengiz Aytmatov'un eserlerinde insan ve doğa ilişkisi, Gümüşhane Lisesi öğrencisi Semanur Emiroğlu Cengiz Aytmatov'un eserlerinde umut, Şiran Şehit Hakan Aydoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Dilara Aydın Cengiz Aytmatov'un eserlerinde bozkır konularını ele aldı.

Panel sonunda Şiran İlçe Milli Eğitim Müdürü Hafız Orhan Aygün değerlendirme konuşmasını yapıp panelistlere katılım belgelerini ve hediyelerin takdimi ve fotoğraf çekimiyle Cengiz Aytmatov il paneli sona erdi.


Panelin ardından il merkezinden gelen misafirler bölgenin cazibe merkezi olan Tomara Şelalesi Tabiat Parkında düzenlenen geziye katıldı.

Yazar okuma yönetimine dayanan Anadolu Mektebi okumalarında Gümüşhane merkezinden 5 okul, Şiran ilçemizden ise 3 okul yer alıyor

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:11
Güneş 04:57
Öğle 12:24
İkindi 16:18
Akşam 19:40
Yatsı 21:19