banner333

banner309

Şiran Yatılı Bölge Ortaokulunda kaloriferler yanmıyor

Şiran Yatılı Bölge Ortaokulunda kaloriferler yanmıyor, soğuk nedeniyle hasta olan öğrenciler biran önce kaloriferlerinin yanmasını istedi.

Eğitim 01.11.2013, 23:55 01.11.2013, 23:58
Şiran Yatılı Bölge Ortaokulunda kaloriferler yanmıyor
banner400

 Şiran Yatılı Bölge Ortaokulunda kaloriferler yanmıyor, soğuk nedeniyle hasta olan öğrenciler biran önce kaloriferlerinin yanmasını istedi.

Havaların mevsim normallerinin üzerine seyrettiği ilçemizde soğuk havanın hakim olmaya başlarken  zamanın da yapılmayan kalorifer yapımı ihalesi yüzünden kaloriferleri yanmayan, okulun öğrencileri ve öğretmenleri bu durumda nasıl ders işleyeceği merak konusu oldu. Şiran’da son günlerde etkili olmaya başlayan kış koşulları, Şiran Yatılı Bölge Ortaokulunda, zamansız ihale yaparak kalorifer tesisatının yapılmamasından dolayı, öğrenciler buz gibi sınıflarda ders yapıyor. Öğrenci velileri yetkilileri duyarlı olmaya çağırdı.

Kimse Bizimle İlgilenmiyor

Soğuklar nedeniyle gribal enfeksiyon hastalığı salgınının baş gösterdiği okulda öğrenim gören öğrenciler, "Buz gibi sınıflarda, elektrikli sobalarla ders görüyoruz. Üşüyoruz, bizi duyan yok mu" çığlıklarını atarak, seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Şiran Yatılı Bölge Ortaokulunda okuyan öğrenciler, kalorifer yanmadığı için zor şartlarda derslere girdiklerini dile getirdi.

Sorumlular Nerede?

Öğrenci velileri, yetkilileri ve milletvekillerini duyarlı olmaya çağırdı. Kalorifer, Elektrik ve Lavabo tadilatının Aralık ayının başlarında tamamlanacağını öğrenen Veliler duruma tepki gösterdi: "Biz hangi çağdayız. Nerdeyse kar yağmak üzere. Hava buz kesiyor. Okullarda kalorifer yanmıyor. Yetkililer, bugün-yarın diyor ay doldu. Okuldaki tadilatın giderilmesi haftalar aylar alacak. Çocuklarımız hastalandı. Zatürre olsa, bir çocuk ölse bunun hesabını kim verecek.

Milletvekillerimiz, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz nerde? Niye soruna çözüm bulmuyorlar?" Okulda ciddi manada "gribal enfeksiyon" hastalığının baş gösterdiği bildirildi. Salgın hale dönüşen hastalık nedeniyle öğrenciler, aileleri tarafından okula gönderilmeyerek tedavi ettirilirken, aileler önlem alınmasını istedi. Bizde hava şartlarının daha da soğuk olmaması için dua ediyor ve sabret YİBO yaza bir şey kalmadı diyoruz. (Şiran Gündem Gazetesi)

Kaynak: Şiran Gündem Gazetesi
Yorumlar (6)
selami 10 yıl önce
işte şiran ın durumu adam çıkmış övünüyor şu öğrencilrimizin durumuna bak ne yapacan şiran tarihinde böyle birşey görülmedi ilçedeki siyasilerin ve okul müdürnün beceriszliği vekillermi gelip yakacak ilçe başkanı ile belediye başkanı nerde hani okul müdürü ayıpdır ya hangi çağda yaşıyoruz
ali 10 yıl önce
işte şiranın müdürü başka yerde öğretmen bile yapmaz ilçe kimlere amanet kendi çocuğu bu okulda okutsun bakalım
şiran 10 yıl önce
Selami bey belediye başkanımı yada ilçe başkanımi yakacak ? Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürünün ayarlaması lazım
uğur 10 yıl önce
çok komiksin selami bey ya bu işide belediye başkanına malettinizya gülüyorum size utanmasanız evinizdeki sobayıda belediye başkanına yaktırıcaksınız
kaptan cudubeş 10 yıl önce
düzelir düzelir birşey olmaz
Şiranda 10 yıl önce
şiranda başka ne bekleyeceksin. memurları yakın köylerden yada merkezden torpille yapmışlar çalıp oynuyorlar. şşiranda doğru dürüst bir memur var mı varsa adını söyleyin lütfen
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37