banner333

banner309

Özel çocukların özel materyalleri dağıtıldı

Gümüşhane’de ‘Özel Çocukların Özel Materyalleri Projesi’ kapsamında Özel öğrencilere özel materyaller dağıtıldı.

Eğitim 28.03.2019, 18:35
Özel çocukların özel materyalleri dağıtıldı
banner400

Gümüşhane’de ‘Özel Çocukların Özel Materyalleri Projesi’ kapsamında Özel öğrencilere özel materyaller dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Özel Çocukların Özel Materyalleri Projesi” kapsamında 7 bölgeye dağılımı yapılan materyallerin Gümüşhane’de dağıtımına başlandı.

Malzemelerin dağıtımı ilk olarak Özel Eğitim Uygulama Okulunda yapılan törenle her sınıfa ayrı ayrı İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun ve Şube Müdürü Oltan Balyemez’in katılımıyla yapıldı. 

Gümüşhane genelinde özel eğitim okulları ve diğer okulların bünyesinde bulunan özel eğitim sınıflarındaki toplam 144 öğrenciye eğitim materyallerinin dağıtılmaya başlandığını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, “Bakanlığımızın Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve bu alanda büyük bir eksikliği giderecek olan bu materyaller zihinsel yetersizlik, otizm spektrum bozukluğu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, özel öğrenme güçlüğü, ortopedik yetersizlik, dil ve konuşma güçlüğü engel türlerine yönelik hazırlanmış. Bu materyallerle özel gereksinimli öğrencilerimizin bilişsel hazırlık becerileri, dil konuşma becerileri, el göz koordinasyonunu geliştiren beceriler, psikomotor beceriler, matematik, Türkçe, günlük yaşam becerileri, hayat bilgisi, ince motor becerileri dikkate alınmıştır. Başta Bakanlığımız ve dağıtım sırasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim-öğretim sürecinde özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin materyal kullanması için başlatılan “Özel Çocukların Özel Materyalleri Projesi” kapsamında hazırlanan 50 tır 100 farklı çeşitte toplam 143 bin özel eğitim materyal seti ülkenin dört bir yanında dağıtıldı. 

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11
GazetelerTümü