banner333

banner309

Ortaokul Öğrencilerinden Etik Haftası Kutlama Programı

Gümüşhane'de 25-31 Mayıs Dünya Etik Günü ve haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Eğitim 26.05.2023, 08:34
Ortaokul Öğrencilerinden Etik Haftası Kutlama Programı
banner400

Gümüşhane'de 25-31 Mayıs Dünya Etik Günü ve haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Fevzipaşa Ortaokulu tarafından hazırlanan program Gümüşhane Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda şiir dinletisi, özel eğitim öğrencilerinin gösterisi, yaşlılıkla ilgili video, adaletle ilgili video, Hacivat-Karagöz skeci, fener gösterisi ve koro gösterisi yapıldı.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “25 Mayıs tüm dünyada etik günü olarak kutlanmaktadır. Ülkemizde de Eylül 2005 tarihinde yayınlanan tebliğler dergisinde 25 Mayıs etik günü olarak belirlenmektedir. Sosyal bir varlık olarak insan toplum ile iç içe yaşamaktadır. Yaşantımızda çok sayıda davranışta bulunmaktayız. Çok sayıda davranış ile karşı karşıya kalmaktayız. Etik davranış, toplum tarafından kabul edilen davranış biçimidir.  Ahlak ve etik, insanlar doğuşundan beri veya toplu yaşamasından beri, bir kısım değerler koymuşlardır. Ve bu değerleri belli davranışlar ile sınırlandırmışlardır. Sınırlandırırken; insanın yapısı ile bağlantı kurabilirsiniz, inançları ile bağlantı kurabilirsiniz. Etik anlayışın oluşmasındaki en büyük etkenlerden birisi, o toplumun kültür anlayışıdır. Kültür anlayışının içindeki en önemli faktör inanışlardır. Tarihsel olarak getirdikleridir. Bir topluma etik gelen bir davranış bizim topluma etik gelmeyebilir. Ama tüm dünya da ortak değerler vardır. Bu değeler dünyanın her yerinde geçerliliğini korur. Ama dünya üzerindeki insanlar arasındaki var ola gelen ilişkilerdeki bozukluklar, değerleri bir defa daha gözden geçirme gereği hissettirmektedir. Bu yüzden son zamanlarda etik davranışların yaygınlaşması yönünde yasalar çıkarılmaya başlanmıştır. Her toplumun, her kesimin yaklaşımları farklıdır. Ticari ahlakı vardır, iş ahlakı vardır, meslek ahlakı vardır. Ama ortak bir nokta var, o da herkesin ortaya koyduğu insandır. İster esnaf olsun, ister memur olsun, sonuç itibariyle hepimiz insanız ve sahip olduğumuz bir takım değerler vardır.” dedi.

Yapılan konuşmadan sonra şiirler okundu, video gösterisi sunuldu, karagöz Hacivat skeci ve hazırlanan koro gösterisi ile program sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37