banner333

banner309

Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplandı

Gümüşhane İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı Vali Yardımcısı Mustafa Pala başkanlığında yapıldı.

Eğitim 09.07.2020, 16:34
Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplandı
banner400

Gümüşhane İl Milli Eğitim Danışma Komisyonu toplantısı Vali Yardımcısı Mustafa Pala başkanlığında yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Şube Müdürü Onur Aydın tarafından İl Milli Eğitim verileri, yapılan projeler, etkinlikler hakkında hazırladıkları sunumu
gerçekleştirerek yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verdi.


Daha sonra değerlendirme konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, il genelindeki okul, pansiyon, öğrenci ve öğretmen sayılarını, pansiyonlu okul oranında ve taşımalı eğitim noktasında iyi durumda olunduğunu, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının pandemi nedeniyle uzaktan ve yüz yüze eğitim olarak ikiye ayrıldığını, Mart ayına kadar olan süreçte eğitim-öğretim hizmetlerinin ziyadesiyle yerine getirildiğini, pandemi sürecinde de online eğitim araçlarıyla hemen hemen tüm öğrencilere ulaşılarak eğitim süreçlerinin yürütüldüğünü belirtti.
,

Meslek Liselerinin pandemi sürecinde sergilediği aktif çalışmalarından ve üretimlerinden bahseden Müdür Doğan, maske ve yüz siperliği faaliyetlerinin başarıyla yerine getirildiğini belirterek sınav gruplarına da gerekenin daha üzerinde ilgi ve alakanın gösterildiğini, bilim şenliği, kodlama, beyaz bayrak gibi çalışmalarda Türkiye genelinde iyi durumda olduğunu, il merkezinde bulunan okulların genel durumundan ve ihtiyaç olan okulların durumundan bahsederek katılımcılara teşekkür etti.


Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Pala ise eğitim hizmetlerinin ehliyet, liyakat, sevgi, sabır, azim ve irade meselesi olduğunu belirterek, “İlimizde milli eğitim hizmeti olarak gayet iyi durumdayız. Türkiye geneliyle de karşılaştırmalar yapılıyor. Ölçme ve değerlendirmeler olmadan
zaten kendimizi bir övmenin anlamı olmaz. Türkiye karşılaştırmalarıyla görüyoruz ki güzel bir tablo ortada. Çocuklarımızın milli, manevi, ahlaki olarak gelişmesi için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bunun öneminin farkındayız. Sadece eğitim yönüyle milli eğitimi ele almıyoruz. Çocuklarımızı bir bilgi küpü olarak yetiştirmek değil sosyal, kültürel, sanatsal ve ahlaki olarak en mükemmel bir insan şeklinde yetiştirebilirsek asıl o zaman amacımıza ulaşmış olacağız” dedi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 04:56
Güneş 06:20
Öğle 12:35
İkindi 15:58
Akşam 18:40
Yatsı 19:59