banner333

banner309

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TEKNOFEST’e Katılmaya Hak Kazandı

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, tasarladıkları drone ile Gaziantep'te 16-20 Eylül'de düzenlenecek TÜBİTAK Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Eğitim 15.09.2020, 15:40
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TEKNOFEST’e Katılmaya Hak Kazandı
banner400

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, tasarladıkları drone ile Gaziantep'te 16-20 Eylül'de düzenlenecek TÜBİTAK Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışmasına katılmaya hak kazandı. 

Sabit ve döner kanat kategorilerinde yapılacak yarışmalara başvurular ve raporlar çevrimiçi sistem üzerinden kabul edilen, Ülkemiz genelinde 249 başvuru yapılmış olup,  İlimiz Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 02 Nisan 2020 tarihinde çevrimiçi sistem üzerinden başvurusu yapılmıştır.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin başvurusu döner kanatlı İHA kategorisine yapılmış ve yapılması planlanan drone ait tasarım raporu hazırlanmış ve değerlendirme kuruluna sunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, TÜBİTAK Danışma ve Değerlendirme Kurulu tarafından yapılan tasarım raporu değerlendirme sonuçlarına göre 84 puan alan proje hibe almaya hak kazandı. Ülke genelinde hibe almaya hak kazanan 125 projeden biri oldu. Ayrıca geçen yıl İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 17-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen TEKNOFEST'e “Demir” teknoloji takımı olarak "İnsanlık Yararına Teknoloji", "Sağlık" kategorisinde hazırladıkları "Epilepsi Nöbetlerinden Haberdar Olmak Mümkün mü?" projesi ile final sunumu yapmaya hak kazanan öğrencilerimiz Türkiye birincisi olmuştu.

TÜBİTAK tarafından Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi raporladıkları tasarımın hayata geçirilmesi için ödenek tahsis edilmiş ve bu ödenekle planlanan drone prototipi imal edildi. Dronunun imal edilme aşamaları ve uçurulmasına yönelik süreç vidolar çekilerek TÜBİTAK’ın çevrim içi sistemine yüklendi. Böylelikle TÜBİTAK Danışma ve Değerlendirme Kurulu tarafından imalat süreci ayrıca izlendi. TÜBİTAK Danışma ve Değerlendirme Kurulu tarafından Hibe alan okulların, yapılan uçuş denemelerine yönelik değerlendirmeleri sonucunda, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından imal edilen Döner Kanatlı İHA yarışmaya çağrılan 50 döner kanatlı İHA projesi arasında yer aldı. Projeye katkı sağlayan Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerinden Mehmet Başoğlu ve Temel Pehlivan’a, Projede danışman öğretmen olarak Gümüşhane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretmeni Ahmet Aktay ve aynı okul öğrencileri Barış Er ve Emrecan Vamin’e teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.  

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09