banner333

banner309

Gümüşhane'de Eğitim Öğretim Yılının ilk Değerlendirme Toplantısı

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılının ilk Değerlendirme Toplantısı Türk Telekom Fen Lisesi’nde yapıldı.

Eğitim 22.11.2013, 08:28 22.11.2013, 08:30
Gümüşhane'de Eğitim Öğretim Yılının ilk Değerlendirme Toplantısı
banner400
Vali Dr. Yusuf Mayda başkanlığında yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı Şahmettin Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Murat Şükrü Baş ve Mesut Olgun, Milli Eğitim Şube Müdürleri İbrahim Taş, Murat Eskicioğlu, Aynur Bilgin, Ahmet Tuncay, Abidin Merdan, Bülent Ağaç, Nusret Bulut, Kemalettin Karabulut, Rasim Alkaç, Adem Doğan ve İsmail Hayal, ortaöğretim okul müdürlerimiz katıldı. 

2013-2014 eğitim öğretim yılında farklı bir formatla yapılan toplantıda 12 ortaöğretim okulu müdürleri okullarının geçen yılki YGS, LYS, eğitim öğretim faaliyetleri, sosyal, sportif ve kültürel çalışmaları, geçen eğitim öğretim yılının genel değerlendirmesi, 2013-2014 eğitim öğretim yılında yapacakları çalışmaların planlaması, çizilen hedefler, okulun donatım, malzeme, onarım çalışmaları ve ihtiyaçları, öğretmen ve personel durumları ve diğer istatistikî bilgiler paylaşıldı. 

Yaklaşık 2,5 saat süren değerlendirme toplantısında okul müdürleri sunumlarını sırasıyla Türk Telekom Fen Lisesi Ömer Pir, Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi Cemal Karabulut, Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi Abdulhaki Turhal, Gümüşhane Anadolu Lisesi Öçel Şahin, Harşit Anadolu Lisesi Fatih Demirel, Sağlık Meslek Lisesi Adem Arslan, İmam Hatip Lisesi Yaşar Gül, Kanuni Ticaret Lisesi Galip Boz, Kız Meslek Lisesi Onur Aydın, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Şakir Marancı, Ticaret Meslek Lisesi Nihat Olgun ve Anadolu Otelcilik Lisesi Hüseyin Türkfiliz sırasıyla yaptılar. Yapılan sunumlarla okulların başarıları, sosyal ve kültürel aktiviteleri, hedefler ve yapılacak olan çalışmalar masaya yatırıldı.  

  
DERS BAŞARISINDA TÜRKİYE GENELİNDE 7. SIRDAYIZ 

Toplantı sonunda yaptığı değerlendirme konuşmasında İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş; “Geçen yıl her ay farkı bir eğitim kurumumuzda yaptığımız değerlendirme toplantılarımıza bu yıl farklı bir formatla devam ediyoruz. Faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bize emanet edilen öğrencileri mükemmel bir şekilde yetiştirme mecburiyetimiz vardır. Tüm okullarımız ümitvar olmalı, okullarımızın, öğretmenlerimizin ve dolayısıyla öğrencilerimizin hedefleri her zaman en üst seviyede olmalıdır. İşte bu hedef bizi daha da ileriye taşıyacak vitrinimizi süsleyecektir. Eğitim öğretim çalışmalarımız hızla devam ediyor. Okullarımızın onarımları tamamlandı. Yeni eğitim kurumlarımızın inşaatı hızla devam ediyor. Okul ve pansiyonlarımızda değerler eğitimi, kurslar ve etüt çalışmaları, YGS ve LYS çalışmaları, sportif, kültürel ve sosyal çalışmalarımız plan ve program dâhilinde devam ediyor. Okullarımızda Sınav izleme Komisyonları kurduk. Yapacağımız analizlerle okullarımızın ve ilimizin fotoğrafını net bir şekilde göreceğiz. Gümüşhane’de yer alan mesleki liselerimizin öğrencilerinin ders başarıları Bakanlığımız tarafından yapılan açıklamalarda Türkiye genelinde 7. sırada yer alması bizleri gururlandırmıştır. Bu başarıyı bizlere yaşatan öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve idarecilerini kutluyorum. Sayın valimizin her zaman yanımızda olduğunu görmek bizleri motive ediyor. Bu nedenle kendisine şükranlarımı sunuyorum. Bu vesileyle 24 Kasım Öğretmenler Gününün tüm öğretmenlerimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. 

SORUMLULUĞU BÜYÜK OLAN ÖĞRETMENLERİMİZİ 45 DAKİKA DERS SAATİ İLE SINIRLANDIRAMAYIZ

Toplantının genel bir değerlendirmesini yapan Vali Dr. Yusuf Mayda; “Geçen yılın ve içinde bulunduğumuz 2013-2014 eğitim öğretim yılının değerlendirmesini yapıyoruz. Gerek fiziki, gerek eğitim öğretim ve gerek öğretmen ve personel açısından eksikliklerimizi gideriyoruz. Elden gelen gayreti gösterdiğinize inanıyorum. Biz özellikle Milli Eğitime kapılarımızı her zaman açık tutuyor ve idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi dinliyoruz. Hedefi yüksek tutmak kadar realize etmek de önemlidir. Okullarımız bunu iyi etüt ediyorlar. Okullarımızın akademik çalışmaları ve başarıları yanında sosyal, sportif ve kültürel alanda ki başarılarını da önemsiyoruz. Akademik alanda ki başarılarda yeterli olmuyor. Bunları değerler eğitimi desteklememiz gerekiyor. Bu nedenle okul yöneticisi ve öğretmenlerimize ciddi görevler de düşüyor. Sorumluluğu büyük olan öğretmenlerimizi 45 dakika ders saati ile sınırlandıramayız. İlimizin küçük olması nedeniyle öğretmen başına düşen öğrenci sayısı tabiri caizse özel okul seviyesindedir. Dershaneye gidemeyen öğrencilerimize SODES ve diğer proje katkısıyla kurs ve etüt desteği veriliyor. Onların her alanda motivelerini sağlıyoruz. Öğretmenleri öğrencilerimize sevdiriyoruz. Öğrencilerin özgüvenlerini artırıcı çalışmalara yer veriyoruz. Katkılarından dolayı tüm eğitim camiasını kutluyor, öğretmenler gününü şimdiden tebrik ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.    

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 03:58
Güneş 05:31
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:12
Yatsı 20:38