banner333

banner309

Gümüşhane Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nden İşbirliği Protokolü

Gümüşhane Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ‘Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitimine İlişkin İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

Eğitim 01.12.2019, 22:02
Gümüşhane Üniversitesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nden İşbirliği Protokolü
banner400

Gümüşhane Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ‘Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitimine İlişkin İşbirliği Protokolü’ imzalandı.

Protokolle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı bilim ve sanat merkezlerinde sunulan eğitimin niteliğini artırmak ve eğitim alan özel yetenekli öğrencilerin güncel bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda üniversite imkân ve deneyimlerinden yararlanmasının sağlanması amaçlanıyor.

Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde protokol Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol metni hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Öğrencilerin ve öğretmenlerin bilimsel çalışmalarını sürdürürken teknolojinin imkânlarından yararlanmaları, bilgi, beceri ve yeteneklerini millî değerlerine hizmet edecek şekilde kullanmaları için ülkemizin bilimsel ve teknolojik araştırmalar konusunda öncü kuruluşlarının deneyimlerinden yararlanmaları gerekmektedir. Gümüşhane Üniversitesi olarak da bu öncülüğümüz neticesinde Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ‘Özel Yetenekli Öğrencilerin Eğitimine İlişkin İşbirliği Protokolü’ne imzalarımızı attık. Ülkemiz genelinde yaygınlaştırılabilecek olan çeşitli eğitim ve tanılama modelleri yardımıyla özel yetenekli öğrencilerimizin eğitim ve istihdamında sürdürülebilir bir devlet politikası belirlemek ve sorumlu kurumlar aracılığıyla kurumsal ve toplumsal farkındalık sağlayarak bu öğrencilerimize yetenekleri doğrultusunda eğitim imkânı sunmak ülke olarak hepimiz için büyük önem arz etmektedir. Bunun yanı sıra öğrencilerin yetenekleri doğrultusundaki alanlara yönlendirilmesinin ve ilgili sektörlerde istihdam edilmesinin önünün açılmasının ülkemiz geleceği açısından oldukça önemli olduğuna inanıyoruz. Bu amaç doğrultusunda bilim ve sanat merkezlerinin yapacağı patent/faydalı model, marka, tasarım ve ürün konularında fuar, seminer, panel, sempozyum, konferans ve yarışma gibi farkındalık etkinliklerinde üniversitemiz imkânları ve deneyimlerinden faydalanılacaktır. İmzalanan protokolün başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm Gümüşhane halkımıza hayırlı olmasını diler, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürümüz Seydi Doğan’a da işbirliğinden dolayı teşekkürlerimi sunarım” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ise “Özel yetenekli öğrencilerimizin eğitimi adına güzel bir anlaşma oldu. İmzalanan bu protokol inşallah her iki taraf için de hayırlı olur. Bu amaçla Gümüşhane Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e ve ekibine bizlere kapılarını açtıklarından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: Şiran Gündem Gazetesi
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11