banner333

banner309

Gümüşhane Eğitimi Konuştu

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24-25 Haziran 2014 tarihlerinde düzenlenen “Gümüşhane Eğitimi Konuşuyor” eğitim çalıştayı sonuç bölümü ile tamamlandı.

Eğitim 01.07.2014, 12:12 02.07.2014, 08:59
Gümüşhane Eğitimi Konuştu
banner400

 Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen programa Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Maarif Müfettişleri Başkanı Şahmettin Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Şükrü Baş, Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Kaya, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Tuncay, Adem Doğan, Nilgün Seçen ve Hüseyin Erden, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık, okul ve kurum müdürleri katıldı.

İlk olarak 24 Haziran Salı günü yapılan Çalıştayın programında daha önce oluşturulan ve üye olarak komisyonda görev alan yerel yöneticiler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, okul müdürleri, veliler ve öğrenci temsilcileri katıldı. Komisyonlar çalışmalarını tamamlayarak 25 Haziran Çarşamba günü Rehberlik ve Araştırma Merkezinde sonuç bölümü sunumuna geçildi.

Gümüşhane Eğitimini Konuşuyor Eğitim Çalıştayında dört farklı üst kurul oluşturulmuş, kurullarımız okul ve kurumlarımızdaki yoğun bir çalışma neticesinde Mesleki Teknik Eğitim ve Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu çalışmalarını Gümüşhane Üniversitesi Yrd. Doç. Dr. Ali Kaya, Ortaöğretim Komisyonu Çalışmalarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişi Abdurrahim Erdoğdu, Özel Eğitim- Özel Öğretim Komisyonu Çalışmalarını İl Milli Eğitim Şube Müdürü Aynur Bilgin ve Temel Eğitim Komisyon Çalışmalarını Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir hazırlayarak sunumlarını yaptılar.

EĞİTİMCİLERİN LÜGATİNDE YOK KELİMESİ TAMAMEN ORTADAN KALKACAKTIR

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya; “Bu çalıştay bizim için bir program olacaktır. Her konu ile ilgili birçok uygulama projemiz olacaktır. Bizler adım adım bu projeleri takip edeceğiz. Beşikten mezara kadar bu alanda Gümüşhane’de %100 başarıyı sağlayacağız. Dün Matematik, Türkçe, Fen öğretmenlerinin başarısı sorgulanıyordu. Şimdi biz resim öğretmeninin de başarısını sorgulayacağız. Resim öğretmeninin açacağı sergisi, Beden Eğitimi öğretmeninin yetiştirdiği sporcular da değerlendirme unsuru olacaktır. Okullarımızda performans kriterleri olacak. Eğitimcilerin lügatinde yok kelimesi tamamen ortadan kalkacaktır. Eğitimde yaşadığınız sorunların tamamının farkındayız. Biz bu sorunların üzerine inançla, kararlılıkla gideceğiz. Okullarımızın sadece bir beton yığını olmadığını ispat edip eğitim paydaşlarının eğitimin de göstereceğiz. Sorunların üstüne giderek var olan problemlere dokunacağız. Ülkemizde uzun yıllar boyunca eğitimde kalite atılmaya başlandı kalite konusunda sıkıntılar yaşandı ancak bundan sonra alanda son yıllarda gereken adımlar atılmaya başlandı. Akademisyenlerimizle, öğretmenlerimizle, okullarımızla çağdaşlaşma yolunda en kısa zamanda hedefimizi yakalayacağız. Ülkemizin en büyük zenginliği insan kaynaklarını yetişmesi için sağlam adımlar atamalıyız. İnsan kaynağını en verimli şekilde hassasiyetle işleyeceğiz. Eğitim dediğimiz çağımızda anaokullarının % 100’üne okullaşması için önemli çaba sarf etmek zorundayız. Bu çalıştayın şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyor emeği geçen tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” dedi.       

Yaklaşık iki saat süren Çalıştay Programı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından katılımcılara katılım belgesinin verilmesi ile sona erdi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 03:56
Güneş 05:29
Öğle 12:26
İkindi 16:11
Akşam 19:13
Yatsı 20:39