banner333

banner309

GÜ E-Ticaret ve İhracat için Trabzon’da Sona Geldi

WORLDEF E-Ticaret Vakfı, Anadolu'da e-ticaret farkındalığı oluşturmak amacıyla düzenlediği eğitim konferansları serisinin yeni durağı Trabzon oldu. 6-7 Aralık tarihlerinde Novotel Trabzon'da düzenlenen konferansa, e-ticaret profesyonelleri, girişimciler ve ilgili sektör temsilcileri katıldı.

Eğitim 09.12.2023, 10:46
GÜ E-Ticaret ve İhracat için Trabzon’da Sona Geldi
banner400

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, Trabzon'da devam eden e- ticaret ve ihracat programına katıldı. 6-7 Aralık tarihlerinde 10.00-18.00 saatleri arasında düzenlenen programın ikinci gününde Gümüşhane Üniversitesi'nin öğrencileri de yer aldı. Programa Türk öğrencilerin yanı sıra Gümüşhane Üniversitesinin yabancı uyruklu öğrencileri de ilgi gösterdi.

Programın ikinci gününde, AliBaba, ETSY ve AMAZON gibi büyük firmaların temsilcileri, e- ticaret ve ihracat konusunda bilgiler verdi. Firma temsilcileri, e-ticaretin günümüzde önemini, e-ticaretin ve ihracatın nasıl yapılacağını anlattı.

“COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ ÖN PLANA ÇIKARTALIM”

Programda konuşan WORLDEF E-Ticaret Vakfı Genel Sekreteri Sedat Ateş, Trabzon’da e-ticaret konferansında yaptığı konuşmada, Karadeniz’in ve Trabzon’un e-ticaret ile kalkınması için bu programı hazırladıklarını belirterek, “Özellikle fındık ve çay gibi bölge coğrafyası ile özdeşleşmiş ürünlerde Trabzon önde geliyor. Umuyoruz ki aynı performansı sınır ötesi e-ticarette de görebileceğiz.” ifadelerini kullandı.

“E-TİCARETİ BENİMSEYİN ÜLKEMİZE DÖVİZ KAZANDIRIN”

Trabzon’da e-ticaret konferansına dikkat çeken Ahmet Hamdi Gürdoğan, e-ticaretin bir tercih değil zorunluluk haline geldiğini vurgulayarak, “Bu salonda bulunan e-ticarete gönül vermiş herkesten bir ricam var; lütfen mikro ölçekte ya da şirket düzeyinde fark etmeksizin sınır ötesi e-ticareti benimseyin, ülkemize ve bölgemize döviz kazandırmanın en etkin yollarından birinin sınır ötesi e-ticaret olduğunu aklınızın bir köşesinde bulundurun. Çok hızlı değişen ve gelişen bu ekosistemin içinde muhakkak yerinizi alın.” diye konuştu.

WORLDEF E-Ticaret Vakfı tarafından düzenlenen Trabzon’da E-Ticaret Eğitim Konferansı’nda iki gün boyunca e-ticaret, sınır ötesi e-ticaret, e-ticarette yazılım altyapısı, lojistik, entegrasyon sistemleri, dijital pazarlama ve markalaşma konularında eğitimler verildi.

Konuyla ilgili Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Fatma Rümeysa Güler şu ifadeleri kullandı: “ Biz öğrenciler için gelecege yonelik güzel eğitim oldu tüm konusmacilar kendi alanında gelişmiş insanlardi. Gelen katılımcılar ve protokol tamamıyla ticaret ve ihracat ehli insanlardı. Biz Gümüshane universitesi öğrencileri olarak buraya geldik ve bir çok insan ile tanışma fırsatımız oldu. Geleneksel ticaretten yeni gelişen e ticarete ilgimiz daha da arttı kendimizi bu konularda gelişirip yükselmeyi amaçlıyoruz. Bizi Bu eğitimden haberdar eden ve gelmemize vesile olan hocamız Ahmet Sayın'a teşekkür ediyoruz.”

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 06 Mayıs 2024
İmsak 03:28
Güneş 05:08
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:30
Yatsı 21:03