banner333

banner309

Bir Bilene Bilge Nesil Projesi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gümüşhane’de, ortaöğretim (lise) öğrencileri ile gerçekleştirilen "Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi" kapsamında, ilde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Eğitim 17.06.2021, 10:26
Bir Bilene Bilge Nesil Projesi Ödülleri Sahiplerini Buldu
banner400

Salgın süreci nedeniyle fiziki mesafe ve maske kurallarına uyularak yapılan ödül törenine: İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa Uncu, Memur-Sen İl Temsilcisi Harun Şeker, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Habib Tanış, Eğitim Bir-Sen Şube Başkan Yardımcıları Orhan Köse, Şinasi Çalışkan, Fazlı Şimşek, Kelkit Eğitim Bir-Sen Şube Yönetim Kurulundan Ekrem Sevinç ve dereceye giren öğrenciler ile danışman öğretmenler katıldı.

Ödül Programının açılış konuşmasını üstlenen Eğitim Bir-Sen Şube Başkan Yardımcısı Önder OĞUR;

Proje kapsamında Gümüşhane merkez ve ilçelerinde bulunan ortaöğretim kurumlarında 400 öğrenciye, Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in İslam Deklarasyonu kitabının dağıtımı yapıldığını ifade etti. Oğur; Eğitim Bir Sen ve Genç Memur Sen öncülüğünde; ilim irfan ve hikmet yolunda şuurlu ve aksiyoner bir gençlik tahayyülü ile medeniyetimizin öncü eserlerini öğrencilerle buluşturduklarını ifade ederek, Aliya İzzetbegoviç’in ümmete adeta ültimatomu sayacağımız eserinde Müslümanların İslamlaşması düsturunu gençlerimize aşılamaya gayret ettik dedi.

Genç Memur-Sen İl Başkanı Sultan AKYAZI konuşmasında;

Öncelikle 16 Haziran 2017’de yaz tatilini geçirmek için Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane/Torul’a dönerken Tunceli Pülümür Vadisi’nde hain terör örgütü PKK tarafından Şehit edilen Öğretmenimiz Necmettin Yılmaz’ı şehadetinin 4’üncü yıldönümünde rahmetle anıyorum. Rabbim, şehidimizin mekanını cennet eylesin.

Bir Bilenle Bilge Nesil Projesinin gençlere kitap okuma alışkanlığını artırdığını "gayret edip kitapları okuyan, kitaplar üzerine düşünüp bunu yazıya döken tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rahmetli Aliya İzzetbegoviç der ki 'okumak özgürlüğe uçmaktır.' Bizim buradaki amacımızda buydu. Bu projede emeği gecen başta danışman öğretmenlerimize, öğrencilerimize, İlçe başkanlarıma, il yönetimime ve bu projenin Koordinatörlüğünü üstlenen Şube Başkan Yardımcımız Önder Oğur'a teşekkür ediyorum. dedi.

Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi DOĞAN: Çok zor koşullar altında bile yılmayan Müslümanlara yol göstermek adına ağır bedeller ödeyen Bilge Kralın; İslam Deklarasyonun eserinin, Müslüman coğrafyaların uyanışı için bir bildiri niteliği taşıdığını ifade ederek genç nesilleri bu kıymetli eserle buluşturan projeyi, çok önemli bulduğunu söyledi.

Memur Sen İl Temsilcisi Harun  ŞEKER; Bosna’da yaşanan zulümleri bizzat  savaştan sonra, orada yaşayan Müslüman halkın ağzından dinlediğini ifade ederek bu eserle acımızın bir nebze dindiğini ve projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Eğitim Birsen Şube Başkanı Habib TANIŞ; Gençlerin sadece akademik bilgi ile değil onları ahlaken de donanımlı kılacak bu tip projelerin önemine değinerek, ilk emri oku olan dinin mensupları olarak topyekün bir okuma seferberliği başlatmamız gerektiğini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Musa UNCU; Nesillere rehber olacak mütefekkir Aliya İzzetbegoviç’in İslam şiarı ile hayatı tanzim etme gayretini gençlere anlatan projeye desteklerinin her zaman devam edeceğini ifade etti.

Projede dereceye giren ilk üç eserin yanı sıra dördüncü beşinci, altıncı ve yedinci eserlere de mansiyon ödülü verildi. Proje kapsamında birincilik derecesi alan Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Zeynep Kara’ya; Çeyrek altın, ikincilik derecesi alan Kelkit 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğrencilerinden Zuhal Başdemir’e; gram altın, üçüncülük derecesi alan Kelkit 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'nden Sümeyye Çobanoğlu’na: yarım gram altın ödülleri verildi. Yarışmada: dördüncülük, beşincilik, altıncılık ve yedincilik derecelerini sırasıyla Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesinden Nisanur Topuz, Torul Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Sümeyye Küçük, Torul Şehit Tamer Özdemir Lisesi öğrencilerinden Aleyna Döner ve Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yeliz Kozlu paylaştı.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:05
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:49
Yatsı 20:09