banner333

banner309

Okullar Miniklere Açıldı

2013-2014 Eğitim Öğretim yılı 9 Eylül 2013 tarihi itibariyle birinci sınıflara yönelik oryantasyon eğitimi ile verilmeye başlandı.

Eğitim 10.09.2013, 22:45
Okullar Miniklere Açıldı
banner400
 OKULLAR MİNİKLERLE AÇILDI
İlk kez bu yıl okula başlayan öğrencilere uyum eğitimi verilmeye başladı. İlkokul 1. Sınıfa başlayan 927, Anasınıfı 504 ve Bağımsız anaokuluna başlayan 565 öğrenci aileleri birlikte okullara gelerek eğitim görmeye başladılar.

 Anne ve babalarının ellerinden sımsıkı tutan öğrencilerin yüzlerinde tatlı ve ürkek bir bakış olduğu gözlemlendi. Öğretmenleri tanışan minik öğrencilerin okula gitme heyecanları her hallerinden belli oluyordu. Bazı öğrenciler son derece heyecanlı, bazıları neşeli ve bazıları da ailesinden ayrılmak istemiyor ve ağlayanlarda çoğunluktaydı. İlk defa okulla ve öğretmenle tanışan minik öğrenciler ve velileri açısından ilk gün son derece heyecanlı ve hareketli geçti.
Öğrencileri ziyaret ederek onlarla sohbet eden, başarılı bir dönem geçirmelerini temennisinde bulunan Vali Dr. Yusuf Mayda, yeni eğitim öğretim yılının öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu ve Nesrin Halit Zarbun Anaokulu’nda düzenlenen İlköğretim Haftası kapsamında açılış programına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş; “Eğitim ve Öğretimin ilk basamağı olan aileden ikinci basamak ve en önemli alan olan okul basamağına geçiş yapan minik öğrencilerimizin tatlı ve ürkek heyecanları eğitimimizin olmazsa olmaz vazgeçilmez şartıdır. İlk aylarda minik yavrularımızın okula, sınıfa ve öğretmenlere alışma ve oryantasyon dönemi olacaktır. Bu dönemde çocuklarımızın eğitim alacakları ve geleceklerinin şekilleneceği okullarında en kısa zamanda hazır olacaklarını biliyoruz. Minik yavrularımıza eğitim basamaklarının ilki olan bu dönemde üstün başarılar ve gayretler diliyorum. Gümüşhane’mize, okulumuza ve ailelerimize yeni dönemin hayırlar ve üstün başarılar getirmesini temenni ediyorum” dedi.  

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11