banner333

banner309

GÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Fakülte Oldu

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Bakanlar Kurulu kararıyla fakülte oldu.

Eğitim 31.05.2013, 10:42
GÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Fakülte Oldu
banner400

 GÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın yaptığı yazılı açıklamada, GÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun 16 Mayıs 2013 tarihinde Resmi Gazete’ de yayımlanan kararla, Bakanlar Kurulu’nca ‘GÜ Turizm Fakültesi’ olarak kurulmasına karar verildiğini bildirdi.

Turizm fakültesinin kurulmasıyla fakülte sayısının altıya çıktığını belirten Günaydın, Gümüşhane Üniversitesi’nin değişerek gelişmeye devam ettiğini vurguladı.
Rektör Günaydın, alınan kararın önemli artıları olacağını ifade ederek şunları kaydetti:
“Turizm endüstrisine nitelikli insan kaynağı yetiştirmek ve sürdürülebilir turizm yaklaşımı doğrultusunda bölgesel kalkınma amaçlarının gerçekleşmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulumuz, başta 2012 ve 2013 yılında iki farklı baskısının yapıldığı ‘Gümüşhane İli Turizm Potansiyeli’ adlı kitap çalışması olmak üzere turizm alanında birçok bilimsel araştırma, proje ve programlar gerçekleştirmiştir. Lisans düzeyinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin devam ettiği yüksekokulumuzun tercih edilebilirlik noktasında ön plana çıkarılması, nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi, kamu ve özel sektör kuruluşlarında mezunlarımızın tercih edilme düzeylerinin artırılması gibi gerekçelerle fakülteye dönüştürülmesi konusunda Yüksek Öğretim Kurumu’na yapılan başvurumuz neticesinde Bakanlar Kurulu Kararı ile GÜ Turizm Fakültesi Kuruldu. Üniversitemiz, ilimiz, bölgemiz ve ülkemize hayırlı olsun.”
- İyi Eğitim, Turizmin Ekonomiye Katkısını Daha da Arttırır –
Turizmin ülke ekonomisine katkılarının büyük önem taşıdığının altını çizen Prof. Dr. Günaydın, “Gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerde,  hizmet sektörü sürekli büyüme eğilimi göstermektedir. Ülkemizde, böylesi bir büyümenin en belirgin bir biçimde turizm sektöründe gerçekleştiği görülmektedir. Turizm sektöründeki büyüme, bu alanda öğrenim görmüş kişilere duyulan gereksinimi de artırmaktadır. Geleceğe dönük büyüme ve gelişim çerçevesindeki tahminler, bu gereksinimin daha da artacağını göstermektedir” dedi.
Rektör Günaydın, turizm fakültesinden mezun olacak öğrencilerin çeşitli turizm işletmelerinde görev yapabileceğini hatırlattığı açıklamasını şöyle tamamladı:
“Turizm fakültelerinin amacı, sektörünün ihtiyacı olan yabancı dil bilen, yenilikleri sürekli takip eden, söz konusu yenilikleri değerlendirerek uygulama niteliğini taşıyan, alanında uzman turizm işletmesi yönetici adaylarını yetiştirmek ve bilimsel düşüncenin gücünü benimsemiş, araştırma yapabilme yeteneğine sahip ve kültürel anlamda donanımlı bireyler yetiştirmektir. Bu amaçlarla eğitim öğretimine devam edecek olan turizm fakültemizin ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz turizmine ve dolayısıyla ekonomisine önemli katkıları olacaktır.”

Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 03:44
Güneş 05:19
Öğle 12:25
İkindi 16:13
Akşam 19:20
Yatsı 20:49