banner333

banner309

Aktaş'tan 3 Soruya 3 Cevap

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, kamuoyunun merak ettiği İmam Hatip, Tekke YİBO ve Aysın Rafet Ataç İlkokulu ile ilgili sorulara cevap verdi.

Eğitim 12.09.2013, 09:28
Aktaş'tan 3 Soruya 3 Cevap
banner400
 Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, kamuoyunun merak ettiği İmam Hatip, Tekke YİBO ve Aysın Rafet Ataç İlkokulu ile ilgili sorulara cevap verdi.

“İMAM HATİP DÖNEM İÇERİSİNDE YENİ BİNASINA GİDECEK”

Dün düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Aktaş, yeni İmam Hatip Lisesinin ne zaman faaliyete geçeceği sorusunu şöyle cevaplandırdı: “İmam Hatip Lisesini biz gecikmelide olsa bu dönem derslik kısmını sisteme alacağız. İnşaat çalışmalarından kaynaklanan bir takım sıkıntılar var. Orayı adım adım, günbegün takip ediyoruz. Dönem içerisinde sisteme alınacak.”

“KALE PANSİYONU EKİM’E YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Tekke Beldesinde bulunan yatılı okulun Kale’ye taşınmasıyla ilgili soruyu da cevaplandıran Aktaş, “Tekke YİBO’nun Kale’ye taşınması, Kale’de ki pansiyonun bitimine bağlı. Köylere Hizmet Götürme Birliği vasıtasıyla ihalesi yapıldı ve çalışmalar devam ediyor. Ekim ayına yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu arada TOKİ’nin yaptığı mevcut okulda da bir takım arızalar var. Onun da yapımıyla ilgili girişimlerimiz var. Süreç içerisinde projelendirmeyle ilgili Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından bir birtakım çalışmalar yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bize ne kadar hızlı sistem getirirse orayı o kadar erken devreye alacağız.” dedi.

“AYSIN RAFET ATAÇ İLKOKULU NE OLACAK?”

Kamuoyunu en fazla meşgul eden ve zaman zamanda tepkilere neden olan Aysın Rafet Ataç İlkokulunun son durumuyla ilgili de bilgi veren Aktaş, “Bu okulumuz kamuoyunda farklı şekillerde dillendiriliyor. Bu okulumuz İmam Hatip’in yerine taşınmasıyla ancak açılacaktır. Bizde ona gayret ediyoruz. İl genelinde eğitim öğretim yapıyoruz. İlk ve orta öğretimdeki bütün sınıf ölçütlerimiz Türkiye ortalamasının altındadır. Fakat bir tek okulda ikili eğitim yapıyoruz. Bu da Milli Eğitim Müdürü olarak en çok beni üzüyor. Bunun biran önce tam gün eğitime alınması, İmam Hatip Lisesinin kendi yapılan dersliklerine taşınmasıyla mümkün olacaktır. Oradan çıkınca prefabriklerle beraber Aysın Rafet Ataç İlkokulunu oraya alacak ve tam gün eğitime geçeceğiz. 

“KALICI BİZ ÇÖZÜM YOK MU? PREFABRİKTE NİYE OKUSUN ÇOCUKLAR?”

Kalıcı çözüm neyle olur? Devletin parası var. Oradaki hasarlı binanın yıkımına mahkeme müsaade etmiyor. Başka bir yerimiz de yok. Gösterin bize bir arazi hemen yapalım. Eleştirilerin bazılarında Milli Eğitim Müdürlüğünün mevcut binasından çıkması isteniyor. Buradan çıkıp çadır mı kuralım. Milli Eğitim Müdürlüğü bütün ilin eğitim işlerini organize eden bir kurumdur. Burada hukukçusu var, eğitimcisi var. Aysın Rafet’in bahçesindeki prefabrik binadaki sınıflar mevcut binanın sınıflarından çok daha kaliteli, modern ve ferah.”


Kaynak: Haber29.NET
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:23
Güneş 05:05
Öğle 12:24
İkindi 16:16
Akşam 19:33
Yatsı 21:07